Placeholder

Recept voor salade met gegrilde biefstuk en salsa

Een lekkere, warme maaltijdsalade met biefstuk!

Een lekkere, warme maaltijdsalade met biefstuk!

Maaltijdsalade, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

– 4 biefstukjes (à 150 g)
– 2 el olijfolie, plus extra
– 1 krop romaine sla, in grove repen
– 1 blik kidneybonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt

Voor de salsa:

– 3 tomaten
– 2 avocado’s
– 1 rode ui, gesnipperd
– 
een handvol verse koriander, fijngehakt
– 
sap van 1 limoen
– tabasco

Extra: grillpan, aluminiumfolie

Aan de slag!

Maak eerst de salsa. Snijd de tomaten in partjes en verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes. Schil de avocado’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng in een schaal de tomaat met de avocado, de ui, de koriander en het limoen-sap. Breng op smaak met zout en tabasco. Verhit een grillpan tot zeer heet. Dep de biefstukjes droog met keukenpapier en bestrijk ze aan beide kanten met wat olie. Bestrooi ze met zout en peper. Leg ze in de grillpan en gril ze 1-2 minuten per kant. Neem ze uit de pan en laat ze onder aluminiumfolie ca. 2 minuten rusten. Verdeel intussen de sla en kidneybonen over vier borden.
Snijd de biefstukjes in repen en leg ze op de sla. Schep de salsa erover en druppel er nog wat olijfolie over. Serveer met tortillachips.

Bereidingstijd: 20-25 minuten.

Tip In plaats van romaine sla kun je ook een krop ijsbergsla of Hollandse kropsla gebruiken.

Klik hier voor meer recepten.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.