Recept voor kippenpoten met bruine bonen en rijst (Kopie)
4 augustus 2011
Een heerlijk Surinaams gerecht, waar je zeker van zult smullen!
Een heerlijk Surinaams gerecht, waar je zeker van zult smullen!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 300 g gele rijst
- 2 el olie
- 8 drumsticks
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, zonder zaadjes en in repen
- 3 tomaten, in stukjes
- 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 1 tl gemalen geelwortel (koenjit)
- 1 pot bruine bonen (720 gram)
- Madame-Jeanettepeper (heel)
- 4 takjes bladselderij, fijngehakt
Extra: eventueel een stoompan.
Aan de slag!
- Kook de rijst in een stoompan of volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Verwarm intussen de olie in een ruime koekenpan en bak de kippenpoten rondom bruin aan.
- Neem ze even uit de pan en fruit in het bakvet de ui en knoflook 2 minuten.
- Doe de kip en paprikarepen in de pan en voeg de tomaten en specerijen toe.
- Bak alles nog ca. 3 minuten.
- Voeg de bonen toe en schenk er 200 ml kokend water bij.
- Laat alles afgedekt circa 30 minuten op laag vuur sudderen; leg er de laatste 10 minuten de Madame-Jeanettepeper in zijn geheel bij en laat meesudderen.
- Verwijder de Madame Jeanettepeper en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- De saus hoort vrij nat te zijn.
- Strooi er de bladselderij over en serveer met de rijst.
Ook lekker:
- De Madame Jeanettepeper geeft dit gerecht de authentieke Surinaamse smaak. Hoe langer de peper meekookt, hoe heter het gerecht.
- Als je van extra pittig houdt, prik je de peper op verschillende plekken met de punt van een mes in.
Bereidingstijd: ca. 45 minuten, inclusief stoven.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Ikea, Kitsch Kitchen, & Klevering-zuid, Nijhof woonwarenhuis, Studio Bazar, Zara home.