Recept voor minestronesoep met pasta en wintergroenten
1 februari 2018
Zet vandaag deze goedgevulde minestronesoep met pasta en wintergroenten op tafel. Smullen!
Zet vandaag deze goedgevulde minestronesoep met pasta en wintergroenten op tafel. Smullen!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
– 1 el olijfolie
– 2 tenen knoflook fijngehakt
– 1 winterwortel, geschrapt en in blokjes
– 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
– 300 g preiringen
– 2 takjes verse rozemarijn, naaldjes fijngehakt
– 1 blik tomatenblokjes (à 400 g)
– 2 blikken cannellinibonen (à 400 g), uitgelekt en afgespoeld
– 1250 ml groentebouillon
– 150 g schelpjespasta
– stukje Parmezaanse kaas of Grana Padano
Aan de slag:
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de wortel, bleekselderij, preiringen en rozemarijn toe en bak ze 2-3 minuten mee. Meng er de tomatenblokjes en bonen door en schenk er de bouillon bij. Voeg de pasta toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat op matig vuur 15 minuten sudderen, roer zo nu en dan. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de soep in kommen en rasp er wat kaas over. Lekker met stokbrood.
Bereidingstijd: 30 minuten
Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.