Recept voor Chinese mie met kip en cashewnoten
21 december 2016
Wist je dat een cashewnoot een zaadje is van de zogenaamde cashewappel? En dat de meeste cashewnoten in Afrika worden verbouwd?
Wist je dat een cashewnoot een zaadje is van de zogenaamde cashewappel? En dat de meeste cashewnoten in Afrika worden verbouwd?
Ingrediënten: 300 g mienestjes • 450 g nasi/bamigroenten met pepertje (zak of pak) • 3 el zonnebloemolie • 400 g kipfi letreepjes • 2 tenen knoflook, fijngehakt • 200 g champignons (zak), gesneden • 4 el oestersaus • 75 g cashewnoten • zoete chilisaus, om erbij te serveren
Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd het pepertje uit de zak groenten fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de kipreepjes 3 minuten. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak 30 seconden mee. Voeg de champignons en groenten toe en roerbak 3-4 minuten mee. Meng er de mie en oestersaus door en laat alles warm worden. Strooi er de cashewnoten over. Serveer met zoete chilisaus.
Bereidingstijd: 15 minuten