Placeholder

Recept voor tortelloni met paddenstoelensaus

Er zijn 3 verschillende variaties op dit recept, keuze genoeg om uit te proberen welke jij het lekkerste vindt.

Er zijn 3 verschillende variaties op dit recept, keuze genoeg om uit te proberen welke jij het lekkerste vindt.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje

  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 zakken tortelloni al prosciutto crudo (met rauwe ham, zak à 250 g, Grand’ Italia)
  • Scheutje slagroom
  • 3-4 el geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano
  • Klein handje platte peterselie, fijngehakt

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en bak de knoflook en paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend ca. 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap toe en laat de saus op matig vuur ca. 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Kook intussen de tortelloni volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet af en meng door de saus. Voeg een scheutje slagroom toe.
  3. Verdeel over borden en bestrooi met kaas, peterselie en versgemalen peper.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Variatie1: maak een vegetarische variant met tortelloni verdi of tortelloni con formaggio e noci (beide verkrijgbaar bij AH). Vervang de peterselie door enkele handen rucola.

Variatie 2: met prei en geitenkaas. Vervang de paddenstoelen door 300 g preiringen. Bestrooi de pasta met verkruimelde geitenkaas in plaats van Parmezaanse kaas.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Ikea.