Recept voor pindaspoons
27 februari 2017
Ook zo dol op pindakaas? Dan kun je je hart ophalen met Het pindakaasboek. Met allerlei recepten met pindakaas: burgers, popcorn en deze pindaspoons bijvoorbeeld.
Ook zo dol op pindakaas? Dan kun je je hart ophalen met Het pindakaasboek. Met allerlei recepten met pindakaas: burgers, popcorn en deze pindaspoons bijvoorbeeld.
12 lepels | bereidingstijd 15 min | wachttijd 50 min
Ingrediënten: 35 gr boter, 125 gr pindakaas, 75 gr poedersuiker, 175 gr favoriete chocolade, handje pinda’s
Materiaal: 12 grote lepels, steelpan, vuurvaste kom
Smelt de boter in een pan. Haal de pan van het vuur en voeg hier de pindakaas en de poedersuiker aan toe. Mix het goed door elkaar en verdeel het mengsel over de lepels. Leg de lepels in de vriezer, zodat het mengsel stevig wordt. Na een halfuur kun je beginnen met het fijnsnijden van de pinda’s en het smelten van de chocolade. Doe dit au bain marie. Dip de lepels in de gesmolten chocolade. Je kunt nog wat extra chocolade over de lepels heen gieten. Strooi er gelijk pindastrooisel overheen en laat de chocolade ongeveer 20 minuten uitharden. En dan… lekker happen.
Tip: lekker met stukjes karamel door de pindakaas!
Het pindakaasboek, Jennifer Foster & Lianne Koster, € 14,95 Scriptum