Placeholder

Recept voor Thaise curry met malse biefstukreepjes, aubergine en peultjes

Malse stukjes vlees en een heerlijk pittige curry. Deze curry zet jij binnen een half uurtje op tafel!

Malse stukjes vlees en een heerlijk pittige curry. Deze curry zet jij binnen een half uurtje op tafel!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-250 g eiermie
-3 el olie
-400 g biefstuk, in reepjes
-1 aubergine, in blokjes
-200 g peultjes
-2 el Thaise rode currypasta
-1 blik kokosmelk (400 ml)
-handje Thaise rode basilicumblaadjes

Aan de slag:
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een wok. Bak de biefreepjes in 1 minuut op hoog vuur bruin. Schep het vlees uit de pan. Doe de aubergine en de peultjes in de wok. Bak de groenten 3 minuten. Schep de currypasta erdoor en bak 1 minuut mee. Schenk de kokosmelk erbij, roer door en verwarm nog 4 minuten. Voeg vlak voor het serveren de biefreepjes weer toe. Verdeel de noedels over 4 kommen. Schep er de biefcurry op. Bestrooi met de basilicumblaadjes.

Bereidingstijd: 20 minuten

Tip: Vervang de biefstuk door plakjes varkenshaas of reepjes kalkoenfilet.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, de Weldaad, Zara Home, Kitsch Kitchen.