De favoriete blijf-op-gewichtrecepten van Monique en Yneke
26 oktober 2017
Voedingsdeskundige Yneke (52) en ervaringsdeskundige Monique (51) schreven een dieetboek dat niet alleen over het kwijtraken van gewicht gaat, maar ook over op gewicht blíjven. Bekijk hieronder hun favoriete recepten.
Voedingsdeskundige Yneke (52) en ervaringsdeskundige Monique (51) schreven een dieetboek dat niet alleen over het kwijtraken van gewicht gaat, maar ook over op gewicht blíjven. Bekijk hieronder hun favoriete recepten.
Favoriete blijf-op-gewichtrecept van Monique
Veggie nasi
Ingrediënten (voor 4 personen):
– mok zilvervliesrijst
– 2 el wokolie
– 2 bakjes gekruide tofureepjes (of 1 bakje + 200 g gekookte garnalen)
– 1 kg gemengde groenten zoals Chinese groenten, nasigroenten, taugé, prei, kool, champignons (als je snel wilt, zijn 2 zakken voorgesneden groente plus een bak taugé ook perfect)
– bakje boemboe voor nasi (of zelf een oosterse kruidenmix maken)
Aan de slag
Kook de rijst volgens de verpakking en laat even afkoelen. Verhit de olie en bak de tofu in 4 minuten bruin. Schep uit de pan. Wok in dezelfde pan op hoog vuur de groenten 5 minuten, behalve de taugé. Voeg de boemboe toe en een scheutje water. Meng goed en voeg de rijst toe. Bak nog even mee. Meng de nasi met de taugé (en garnalen) en warm even door. Strooi de tofu erover en serveer direct. Lekker met wat atjar uit een potje. Ook sambal en een augurkje zijn lekker, maar laat seroendeng, pindasaus en gefruite uitjes achterwege als je op je gewicht let.
Favoriete blijf-op-gewichtrecept van Yneke
Thaise salade
Ingrediënten (voor 4 personen):
– 250 g sperziebonen of peultjes
– 1 bakje vegetarisch gehakt
– 2 struikjes little gemsla, in stukjes
– 1 zakje wortelrasp
– 2 puntpaprika’s, in ringetjes
– 1 mango in stukjes
– 125 g taugé
– 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
– 1 scheut sojasaus
– 2 handjes pinda’s of cashewnoten
Aan de slag
Kook de sperziebonen of peultjes tot ze beetgaar zijn. Bak het vegetarisch gehakt in olie en bestrooi met een theelepel Chinees vijfkruidenpoeder. Blus af met een scheut sojasaus. Gooi alle ingrediënten in een grote kom en serveer.
Nieuwsgierig geworden naar het boek? Vriendin mag er 10 weggeven doe hier mee aan de winactie.