De redactie test: kokosmakronen en bananenbrood van Koopmans
27 oktober 2017
Op zondag staat heel Nederland in de keuken om de lekkerste creaties te bakken. Zondag is bakdag, óók nu het vijfde seizoen van Heel Holland Bakt is afgelopen. Inspiratie nodig om dit weekend iets lekkers te bakken? Vriendin tipt: Bananenbrood en Kokosmakronen van Koopmans.
Op zondag staat heel Nederland in de keuken om de lekkerste creaties te bakken. Zondag is bakdag, óók nu het vijfde seizoen van Heel Holland Bakt is afgelopen. Inspiratie nodig om dit weekend iets lekkers te bakken? Vriendin tipt: Bananenbrood en Kokosmakronen van Koopmans.
Als we op zondag in de keuken staan, zien we het liefste twee dingen: onze creatie moet lekker zijn en het moet snel klaar zijn. Daarom testte Vriendin’s lifestyle redacteur Sharon de nieuwe mixen van Koopmans: Bananenbrood en Kokosmakronen. Afgelopen maandag deelde ze de baksels uit op de redactie en we kunnen alvast verklappen: dat was een groot succes!
Bananenbrood
Het is geen brood, maar eigenlijk ook geen cake. Het zit er precies tussenin: bananenbrood. Ideaal als je die laatste (over)rijpe bananen op wilt maken. En een verantwoorde keuze voor bij de koffie, want een plak bananenbrood bevat minder suiker en boter dan een plak gewone cake. Doordat Koopmans de suiker gedeeltelijk vervangen heeft door de zoete smaak van cichoreiwortel, bevat het bananenbrood 40% minder suikers van vergelijkbare bananenbroodmixen. En toch is het bananenbrood van Koopmans nog lekker zoet.
Het enige wat we op de redactie minder geslaagd vonden: er zit niets van een lekkere bite in het bananenbrood, waardoor het al snel te klef kan worden. We raden daarom aan om je bananenbrood af te maken met wat pecan- of walnoten. Geen fan van noten? Kleine stukjes pure chocolade doen het ook altijd goed. En wat dacht je van fijngehakte frambozen, stukjes mango of cranberry’s?
In huis halen: Koopmans Bananenbrood, 125g boter of margarine, 4 eieren, 4 rijpe bananen, bloem om de cakevorm te bestuiven. Eventueel extra ongezouten noten, chocolade of andere toppings. Bereidingstijd: 10 minuten. Baktijd: 65-70 minuten.
Kokosmakronen
Favoriet van de redactie: kokosmakronen. De kokosmakronen van Koopmans zijn zo makkelijk en snel te maken, dat je binnen een half uur een heerlijke snack op tafel hebt staan. Handig als er onverwachts bezoek bij je op de stoep staat! Het enige wat je naast de mix in huis moet hebben, zijn twee eieren. Het resultaat: 12 kokosmakronen die zacht van buiten, maar hard vanbinnen zijn. Precies zoals een verse kokosmakroon moet zijn, lekker!
In huis halen: Koopmans Kokosmakronen, 2 eieren (alleen het eiwit). Bereidingstijd: 15-20 minuten. Baktijd: 5 minuten.