Koken zonder pakjes en zakjes: pastasaus met 5 ingrediënten
16 februari 2019
Je eigen pastasaus maken? Dat hoeft helemaal niet lang te duren en met deze recepten heb je maar 5 ingrediënten nodig.
Je eigen pastasaus maken? Dat hoeft helemaal niet lang te duren en met deze recepten heb je maar 5 ingrediënten nodig.
Een pastasaus uit een potje bevat meer zout dan nodig. Als je een eigen saus maakt, kun je tussendoor even proeven en eindeloos variëren met ingrediënten. Hoe leuk is dat? Heb jij ook een lekker recept voor een eigen pastasaus? Deel hem hieronder in de reacties.
Alle sauzen zijn voor 2 personen. Breng de sauzen op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Lees ook: couscous variaties met 5 ingrediënten
Pasta tonijn
– 1 ui
– Tonijnstukken in olijfolie (blikje)
– Tomatenpuree (blikje)
– 1 courgette
– 250 g champignons
Snipper de ui en fruit op laag vuur in een scheutje olie. Maak de champignons en courgette schoon. Snijd vervolgens in stukjes. Zet het vuur hoger en doe nu ook de groenten in de pan. Zet het vuur lager en voeg nu het blikje tomatenpuree en tonijnstukken toe. Laat de saus nu al roerend goed warm worden.
Pasta met gehakt en kaas
– 1 ui
– 175 g gehakt
– 1 bekertje crème fraîche
– 1 courgette
– Plakjes kaas (naar smaak)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rul het gehakt in een pan met een scheutje olie. Snipper de ui en laat het op een laag vuur in de pan fruiten. Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Zet het vuur hoger en doe nu ook de courgetteblokjes in de pan. Zet het vuur lager en voeg de crème fraîche toe. Meng de saus nu met pasta naar keuze en schep het in een ovenschaal. Beleg met kaas en zet tien minuten in de oven.
Lees ook: maak je eigen receptenboekje op Vriendin.nl
Pittige tomatensaus
– 1 ui
– Een stukje rode peper
– Gepelde tomaten (blik)
– Rode paprika
– Handje spinazie
Snipper de ui en fruit op laag vuur in een scheutje olie. Was de paprika en spinazie. Snijd de paprika en rode peper in stukjes. Doe de paprika, peper en spinazie nu in de pan. Voeg als laatste de gepelde tomaten toe en roer de saus goed door op een laagje vuurtje.
Mascarponesaus met tomaat
– 1 ui
– 175 g gehakt
– Gepelde tomaten (blik)
– 175 g mascarpone
– Verse basilicum
Rul het gehakt in een pan met een scheutje olie. Snipper de ui en fruit op laag vuur in een scheutje olie. Voeg de tomaten toe en breng zachtjes aan de kook. Laat de saus ongeveer drie minuten koken en voeg dan de mascarpone toe en de verse basilicum. Laat pruttelen op middelhoog vuur.