Placeholder

Recept voor kip-druivensalade

Elke week wordt in Vriendin in het Bloemetje voor een lezeres in het zonnetje gezet. Deze week is dat Ilona. Ze deelt haar favoriete recept met ons.

Elke week wordt in Vriendin in het Bloemetje voor een lezeres in het zonnetje gezet. Deze week is dat Ilona. Ze deelt haar favoriete recept met ons.

Ilona: ‘Ik organiseer soms een high tea met vriendinnen en dan nemen we allemaal iets mee. Dan maak ik dit gerecht. Makkelijk en lekker.’

Bijgerecht voor 2 personen

Benodigdheden: 75 g veldsla – 300 gr kipfilet – 500 g pitloze witte druiven – 1 teentje knoflook – 2 eetlepels mayonaise – Snufje kerriepoeder – Peper en zout

Kruid de kipfilet met peper en zout. Bak de kipfilet in een koekenpan en laat afkoelen. Was de druiven en snijd doormidden. Zet de gebakken kipfilet en de druiven in de koelkast. Laat de kipfilet volledig afkoelen. Snijd het knoflookteentje fijn en meng dit met 2 eetlepels mayonaise en een snufje kerriepoeder. Meng het geheel door elkaar. Haal de kipfilet en de druiven uit de koelkast. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Meng de kip en de druiven met de mayonaise en de veldsla. Serveer de salade met toastjes of stokbrood.

Wil je ook vertellen in onze rubriek Bloemetje voor? Geef je op.