Recept voor plaattaart met broccoli en groene asperges
27 september 2019
Mooi om te zien, makkelijk om te maken en nog reuze lekker ook. Deze plaattaart met broccoli en groene asperges is ideaal voor gure herfstdagen.
Mooi om te zien, makkelijk om te maken en nog reuze lekker ook. Deze plaattaart met broccoli en groene asperges is ideaal voor gure herfstdagen.
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 30 minuten
Ingrediënten:
• 1 broccoli
• 250 g groene asperges
• 1 rode ui
• handje walnoten
• rol bladerdeeg (vers)
• 1 ei
• stukje gorgonzola
Ook lekker: plaattaart met gehakt en kruidenroomkaas
Aan de slag:
1. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze 3 minuten.
2. Rooster de asperges rondom kort. Snijd de ui in ringen en hak de walnoten fijn.
3. Bekleed een bakplaat met het bladerdeeg. Klop het ei los en bestrijk hiermee de randen van het bladerdeeg.
4. Stort de groenten op het bladerdeeg. Verbrokkel hier de gorgonzola over en verdeel de uienringen eroverheen. Bak de pie in de oven. Voeg na 15 à 20 minuten nog wat gorgonzola, ui en de walnoten toe en bak de pie nog zo’n 5 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Lynn van Woudenbergh. Styling, receptuur en foodstyling: Iris van Woudenbergh.