Recept voor amandel-frambozenmuffins van Laura’s Bakery
25 februari 2019
Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Deze week: zo maak je de amandel-frambozenmuffins makkelijk zelf.
Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Deze week: zo maak je de amandel-frambozenmuffins makkelijk zelf.
Bereidingstijd: 15 minuten
Buiten de koelkast en goed verpakt 4-5 dagen te bewaren
Ingrediënten voor 12 stuks
– 120 gram suiker
– 200 gram bloem
– 100 gram amandelmeel
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl baking soda
– snuf zout
– 2 eieren
– 250 ml melk
– 120 ml zonnebloemolie
– 1 tl vanille-extract
– frambozenjam, 1 tl per muffin
– amandelschaafsel
Extra nodig: muffinvormpjes
Aan de slag met de amandel-frambozenmuffins
In een andere kom doe je de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille-extract, kluts door elkaar met een garde.
Giet de natte ingrediënten bij de droge en spatel kort en vlot tot een beslag, het is niet erg als er nog wat klontjes inzitten.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
Schep bovenop elke muffin een theelepel frambozenjam, probeer voorzichtig het een klein beetje te verdelen over het oppervlak. Strooi tot slot wat amandelschaafsel over de muffins. • Bak de muffins in ongeveer 20 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Variatietip
Varieer in smaken door andere jam te gebruiken. Ook lekker: wat vers fruit meebakken!
Over Laura’s Bakery
Bakken is haar met de paplepel ingegoten en inmiddels heeft Laura Kieft (28) de grootste bakblog van Nederland: Laura’s Bakery. Elke week deelt ze een bakrecept met een verhaal erachter. Smullen maar!
Dit recept komt uit Vriendin 9. Hoe Laura tot dit recept kwam, lees je in deze column
Nog een recept van Laura: Oreo-truffels