Recept voor groene sushibowl met garnalen
8 april 2019
Ben je gek op sushi? Probeer dan eens deze groene sushibowl met garnalen. Hij is gezond en makkelijk om te maken. Win-win!
Ben je gek op sushi? Probeer dan eens deze groene sushibowl met garnalen. Hij is gezond en makkelijk om te maken. Win-win!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
• 200 g zilvervliesrijst
• 2 el rijstazijn
• 2 el sesamolie
• 1 emmertje snackkomkommers
• 1 bakje sojabonen à 175-200 g, koelvers
• 3 cm verse gember
• 4 el sushi-azijn
• 4 el zoete chilisaus + 2 el voor de dressing
• 300 g garnalen, koelvers
• 2 avocado’s, in plakjes
• 1 bakje cress of kiemgroente
• 50 g taugé.
Extra nodig: mandoline
Ook lekker: maak zelf sushi met avocado en gerookte zalm
Aan de slag
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer er met een vork de rijstazijn en sesamolie door. Laat de rijst afkoelen.
2. Snijd ondertussen de komkommers met een mandoline voorzichtig over de lengte in dunne plakken. Doe dit boven een kom en schep er de sojabonen bij. Schil de gember en rasp erover. Schenk er de sushi-azijn en 2 eetlepels zoete chilisaus bij. Breng eventueel op smaak met zout.
3. Schep de rest van de chilisaus door de garnalen. Verdeel eerst de rijst en daarna de garnalen, komkommer, avocadoplakjes en sojabonen over de kommen.
4. Schenk de overgebleven marinade uit de kom in een klein bakje. Garneer met de cress en de taugé en serveer er los bij.
Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur & Foodstyling: Jessica Lek.
Probeer ook eens deze sushi-salade