Placeholder

Recept voor geroosterde bloemkool en venkel

Deze week delen we een aantal recepten met venkel, een echte zomergroente. Probeer vandaag eens dit gerecht met geroosterde bloemkool en venkel.

Deze week delen we een aantal recepten met venkel, een echte zomergroente. Probeer vandaag eens dit gerecht met geroosterde bloemkool en venkel.

Bereidingstijd: 10-15 minuten
Oventijd: 25 minuten

Ingrediënten

• 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
• 1 venkelknol
• 2 rode uien
• 4 el olijfolie
• 4 takjes rozemarijn
• 8 tenen ongepelde knoflook

Probeer ook deze Toscaanse venkel uit de oven

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd de rest in dunne parten van circa. 1 cm dik. Pel de uien en snijd ze elk in 6-8 partjes. Schep in een grote kom de groenten om met de olijfolie.
2. Verdeel de groenten over een bakplaat en leg er de takjes rozemarijn en tenen knoflook tussen. Strooi wat zout en peper erover.
3. Rooster de groenten in ca. 25 minuten goudbruin en beetgaar.
4. Knijp aan tafel de tenen knoflook uit over de rest van de groenten. Lekker bij gebakken kipfilet , biefstuk of vis.

Lees ook: zo snijd je een venkelknol