Recept voor calzone met vega-gehakt
17 juli 2019
Deze calzone met vega-gehakt neem je makkelijk mee naar het park. Of eet hem gewoon op je balkon of in de tuin.
Deze calzone met vega-gehakt neem je makkelijk mee naar het park. Of eet hem gewoon op je balkon of in de tuin.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Baktijd: 30 minuten
Ingrediënten voor de calzone
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 200 g vega gehakt
• 1 rode paprika
• 1 groene paprika
• 1 courgette
• 1 blik tomatenblokjes (400 g)
• 1 el gedroogde oregano
• pizzadeeg (zelfgemaakt, of kant-en-klaar deeg uit het vriesvak)
• 2 bollen mozzarella
• 50 g Parmezaanse kaas (één stuk)
• Extra nodig: barbecue met deksel
Ook lekker: Recept voor pizza quattro formaggi
Aan de slag
- Snipper de ui en pers de teentjes knoflook. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak het een paar minuten mee.
- Snijd de paprika’s en courgette in blokjes en voeg ze toe aan het gehakt. Bak alles 3 minuten samen en voeg vervolgens de tomaten en oregano toe.
- Breng de saus aan de kook en laat op een zacht vuur 15 minuten koken.
- Laat de saus daarna in een kom afkoelen. Verdeel het pizzadeeg in 4 bolletjes en rol ze uit tot ronde pizza’s van ongeveer 20 cm. Verdeel de helft van de saus over het midden van de pizza’s.
- Snijd de mozzarella in plakken en leg ze op de vulling. Sla de pizza’s dubbel en druk de uiteinden tussen duim en wijsvinger goed in elkaar.
- Leg de pizza’s op een rooster boven een matig hete barbecue en zet het deksel erop. Gaar de pizza’s in zo’n 25 minuten.
- Warm de rest van de saus op en serveer deze over de pizza’s. Schaaf de Parmezaanse kaas erover.
Ook lekker: Zo maak je de traditionele Italiaanse pijnboompittentaart
Productie: Tessa Klösters. Sfeerbeeld: Robbert Koene/Taverne Agency. Styling: Liezel Norval Kruger. Foto’s recepten: Eric van Lokven. Receptuur: Eke Mariën. Styling recepten: Cyn Ferdinandus.