Placeholder

Recept voor calzone met vega-gehakt

Deze calzone met vega-gehakt neem je makkelijk mee naar het park. Of eet hem gewoon op je balkon of in de tuin.

Deze calzone met vega-gehakt neem je makkelijk mee naar het park. Of eet hem gewoon op je balkon of in de tuin.

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Baktijd: 30 minuten

Ingrediënten voor de calzone

• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 200 g vega gehakt
• 1 rode paprika
• 1 groene paprika
• 1 courgette
• 1 blik tomatenblokjes (400 g)
• 1 el gedroogde oregano
• pizzadeeg (zelfgemaakt, of kant-en-klaar deeg uit het vriesvak)
• 2 bollen mozzarella
• 50 g Parmezaanse kaas (één stuk)
• Extra nodig: barbecue met deksel

Ook lekker: Recept voor pizza quattro formaggi

Aan de slag

  1. Snipper de ui en pers de teentjes knoflook. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak het een paar minuten mee.
  2. Snijd de paprika’s en courgette in blokjes en voeg ze toe aan het gehakt. Bak alles 3 minuten samen en voeg vervolgens de tomaten en oregano toe.
  3. Breng de saus aan de kook en laat op een zacht vuur 15 minuten koken.
  4. Laat de saus daarna in een kom afkoelen. Verdeel het pizzadeeg in 4 bolletjes en rol ze uit tot ronde pizza’s van ongeveer 20 cm. Verdeel de helft van de saus over het midden van de pizza’s.
  5. Snijd de mozzarella in plakken en leg ze op de vulling. Sla de pizza’s dubbel en druk de uiteinden tussen duim en wijsvinger goed in elkaar.
  6. Leg de pizza’s op een rooster boven een matig hete barbecue en zet het deksel erop. Gaar de pizza’s in zo’n 25 minuten.
  7. Warm de rest van de saus op en serveer deze over de pizza’s. Schaaf de Parmezaanse kaas erover.

Ook lekker: Zo maak je de traditionele Italiaanse pijnboompittentaart

Productie: Tessa Klösters. Sfeerbeeld: Robbert Koene/Taverne Agency. Styling: Liezel Norval Kruger. Foto’s recepten: Eric van Lokven. Receptuur: Eke Mariën. Styling recepten: Cyn Ferdinandus.