Recept voor bladerdeeg-slices met ricotta, zoete aardappel & salie
26 juli 2019
Deze bladerdeeg-slices zijn heerlijk als snack, lunch of bijgerecht.
Deze bladerdeeg-slices zijn heerlijk als snack, lunch of bijgerecht.
Voor 8 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten voor bladerdeeg-slices
• 300 g zoete aardappel, geschild en grof geraspt
• 1 bosje salie, fijngesneden + hele blaadjes voor garneren
• 250 g ricotta
• 3 el rozijnen
• 1 teen knoflook, fijngehakt
• 50 g Parmezaanse kaas + extra voor topping
• 8 plakjes bladerdeeg, diepvries
Ook lekker: Recept voor mini-broodquiches met spek en bieslook
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de zoete aardappel in een kom met olijfolie, 2/3 van de salie, zout en peper.
- Meng in een andere kom de ricotta, rozijnen, knoflook en Parmezaanse kaas. Breng de ricotta extra op smaak met zout en peper. • Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het ricotta mengsel over de bladerdeegplakken. Laat ca. 1 centimeter van de rand vrij.
- Verdeel vervolgens de zoete aardappel over de ricotta en bak het geheel in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg een handje salie blaadjes toe.
- Bak de salie krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Maak de bladerdeegslices voor serveren af met de krokante salie en eventueel wat extra Parmezaanse kaas. Lekker met een simpele groene salade!
Ook lekker: Recept voor knapperige plaattaart met courgette en ricotta
Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Victor de Launay.