Placeholder

Recept voor gegrilde perziken met rozenwater-room 

Gegrilde perzik is heerlijk. De rozenwater-room geeft de vruchten een zoete touch.

Gegrilde perzik is heerlijk. De rozenwater-room geeft de vruchten een zoete touch.

Dessert / snack (voor 4 personen)
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

• 4 stevige perziken, gehalveerd en pit verwijderd
• 25g roomboter • rasp van 1 citroen + 2 el sap
• 4 el honing
• 50 g amandelen
• 2 tl kaneel
• 4 el suiker
• 170 ml slagroom
• 1 tl rozenwater
• extra: BBQ bestendige schaal

Ook lekker: Recept voor perzik-pecancrumble van Laura’s Bakery

Aan de slag

  1. Smelt de boter en meng met citroenrasp, 2 el sap en de honing.
  2. Verhit de grill of BBQ en grill de perziken kort aan beide kanten. Leg de perziken in een hittebestendige schaal. Smeer ze rondom in met het honingmengsel en leg de schaal terug op de BBQ. Gaar de perziken nog ca. 10 minuten tot ze zacht zijn, maar kijk uit dat de suikers niet verbranden.
  3. Bak de amandelen 2-3 minuten in een koekenpan op laag vuur. Voeg 2 el suiker en de kaneel toe en verhit nog kort door tot alles goed is gemengd en de suiker om de amandelen hangt.
  4. Klop ondertussen de slagroom met de overige suiker en rozenwater tot yoghurtdikte.
  5. Verdeel de perziken over de borden, eventueel met wat van het overgebleven honingmengsel. Maak af met de rozenroom en wat gehakte amandelen.

Ook lekker: Recept voor salade met gegrilde kip en perziken

Geen barbecue?

Verwarm de oven voor op 200°C . Meng de perziken met het honingmengsel en rooster het geheel ca. 20 minuten in de oven.

Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Victor de Launay.