Recept voor souvlaki
18 augustus 2019
Haal de Griekse keuken in huis!
Haal de Griekse keuken in huis!
Bereidingstijd: 40 minuten
Marineertijd: paar uur
Ingrediënten:
• 800 g procureur (varkensnek)
• 2 tenen knoflook
• 1 rode peper
• 2 tl gedroogde munt
• 2 tl gedroogde oregano
• 2 el citroensap
• 1 el wijnazijn. Extra nodig:
barbecue of grillpan
• 8 spiesen
Probeer ook eens: Recept voor quinoasalade met geroosterde groenten
Aan de slag
1.Snijd het varkensvlees in blokjes van 2 cm en doe ze in een schaal. Pers de knoflook erboven.
2. Verwijder de zaadjes en hak het pepertje fijn. Schep de peper met de rest van de
ingrediënten en 100 ml olijfolie door het vlees, en meng goed. Laat het vlees afgedekt een paar uur, maar liever nog een hele nacht, marineren in de koelkast.
3. Rijg de blokjes vlees aan de spiesen. Rooster de souvlaki boven een matig heet houtskoolvuur of in een grillpan in 10-15 minuten rondom bruin en net gaar.
4.Kwast wat losgeklopt ei over nog in de oven af te bakken pitabroodjes en bestrooi ze met wit en zwart sesamzaad. Afbakken en smullen maar!
Ook lekker: Recept voor migas met chorizo
Productie: Tessa Klösters.