Recept voor peer-geitenkaas bruschetta van Laura’s Bakery

Voor mijn Borrelhapjes Bakboek maakte ik op 1 dag maar liefst 9 verschillende bruschetta’s, dat was toen ook meteen mijn avondeten. Heerlijk! Nog steeds maak ik ze regelmatig, liefst in meerdere smaken. Toen ik deze met geitenkaas maakte, had ik ook een variant met pompoen en feta op tafel staan. Dat recept staat op mijn blog, die met peer vind je hier!

Voor mijn Borrelhapjes Bakboek maakte ik op 1 dag maar liefst 9 verschillende bruschetta’s, dat was toen ook meteen mijn avondeten. Heerlijk! Nog steeds maak ik ze regelmatig, liefst in meerdere smaken. Toen ik deze met geitenkaas maakte, had ik ook een variant met pompoen en feta op tafel staan. Dat recept staat op mijn blog, die met peer vind je hier!

Voor 16 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 10 minuten

Ingrediënten

• 1 afbakciabatta
• 150 g geitenkaas
• 75 g Griekse yoghurt (10% vet)
• 1,5 el honing
• 2 tl citroensap
• 1-2 peren
• handje hazelnoten.
Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Lees ook: Recept voor abrikoos-hazelnoot muffins van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Snijd het brood in 16 plakjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met wat olijfolie en strooi er peper en zout over. Bak de broodjes in ongeveer 10 minuten op 180ºC (boven- en onderwarmte).
2. Maak de geitenkaasspread door geitenkaas, yoghurt, honing en citroensap door elkaar te roeren. Snijd de peren in plakjes en hak de hazelnoten fijn.
3. Als de broodjes een beetje zijn afgekoeld, smeer je ze in met met de spread. Beleg ze met peer en hazelnoot.

Tip: het is extra lekker om de hazelnoten even in de pan of oven te roosteren.
Bewaren: beter van niet. Ze zijn het lekkerst als je ze direct serveert.

Meer recepten van Laura vind je op vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl.

Foto: Laura Kieft