Recept voor pecan-karamel boterkoek van Laura’s Bakery
11 juni 2020
Het is bijna Vaderdag en daarom wilde ik een recept maken waar mijn eigen vader erg blij van wordt: boterkoek!
Het geheim van deze boterkoek zit ‘m in de kleine stukjes karamel en pecannoten, waardoor hij extra lekker is.
Voor 16 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
• 200 gram fijne kristalsuiker
• 200 gram ongezouten roomboter
• half ei
• 250 gram bloem
• snuf zout
• 100 gram karamelblokjes
• 75 gram pecannoten, fijngehakt.
Extra nodig:
• bakvorm 20×20 cm
• 16 pecannoten
• resterende halve ei om in te smeren
Lees ook: Recept voor aardbei-citroen cheesecakejes van Laura’s Bakery
Aan de slag
1. Klopt boter en suiker romig met de mixer. Klop het ei los en voeg de helft ervan toe (de andere helft zet je even opzij), mix tot het opgenomen is.
2. Bloem, zout, karamelblokjes en de noten voeg je tegelijk toe. Mix tot een samenhangend deeg.
3. bekleed de bakvorm met bakpapier en stort het deeg erin. Verdeel gelijkmatig over de bodem.
4. Leg de 16 pecannoten bovenop de boterkoek, zo dat na het aansnijden elk stukje is voorzien van een noot.
5. Smeer de bovenkant in met het losgeklopte ei.
6. Bak de boterkoek in 25-30 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren: afgedekt ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tip: Kun je geen kleine blokjes karamel vinden? Je kunt ook prima grote blokjes karamel of fudge fijnsnijden.
Ook lekker: Recept voor salami-roomkaasflapjes van Laura’s Bakery
Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Lieft