Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het gebruik van een airfryer
18 juni 2020
Een airfryer gebruikt maar liefst 70 procent minder vet dan een normale frituurpan. Ideaal apparaat dus, maar dan moet je ‘m wel goed gebruiken.
Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het gebruik van de airfryer:
1. Niet voorverwarmen
Net als andere apparaten heeft ook de airfyer tijd nodig om op te warmen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de hete lucht op de meest ideale temperatuur circuleert, maar ook dat het mandje wordt opgewarmd. Je zult zien dat het eten een stuk minder lekker smaakt in het geval je deze stap overslaat.
2. Het mandje te vol stoppen
Wanneer je de airfryer te vol stopt, zal dit resulteren in een ongelijke bruining. De hete lucht moet het eten van alle kanten kunnen garen om een krokant laagje te doen ontstaan. Geef je eten dus de ruimte.
3. Vergeten om tussentijds te schudden
Om je snacks lekker krokant te krijgen, is het belangrijk om het mandje tussendoor even goed te schudden. Alleen op deze manier wordt het eten gelijkmatig gebakken.
4. Te weinig schoonmaken
Wist je dat je de airfryer elke keer na gebruik zou moeten schoonmaken? Gelukkig is dit bij veel modellen geen enkel probleem. De onderdelen zijn vaak allemaal uitneembaar.
Bron: 24Kitchen
Foto: Getty Images
Lees ook: eindelijk antwoord: is friet uit de airfryer gezonder dan uit de frituurpan?
Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.