Ontwerp Zonder Titel (33)

Waarom je vaker mosselen zou moeten eten

Het mosselseizoen is weer van start. Lekker en hartstikke gezond. Wij vertellen je alles over de voordelen.

Wat zijn mosselen precies?

De gewone mossel is een in zee levend tweekleppig weekdier. Je kunt mosselen rauw eten, maar meestal worden ze gekookt (in witte wijn bijvoorbeeld) en worden ze geserveerd met een cocktail- of knoflooksausje. Mosselen kunnen ook worden verwerkt in risotto of pasta.

Lees ook: Bewezen: op vakantie gaan met je zus is goed voor je gezondheid

Gezondheidsvoordelen:

1. Weinig vet

Let jij een beetje op de lijn? Dan zijn mosselen uitermate geschikt. Honderd gram gekookt mosselvlees bevat slechts 70 calorieën.

2. Veel eiwitten

Ook voor sporters zijn mosselen ideaal. Ze bevatten veel eiwitten die nodig zijn voor spieropbouw en spierherstel.

3. Veel vitamines en mineralen

Alsof bovenstaande eigenschappen nog niet voldoende zijn, bevatten mosselen ook nog veel vitamines en mineralen. Denk hierbij aan vitamine B12, vitamine A, ijzer, magnesium, calcium,jodium, foliumzuur en selenium.

Dus: binnenkort maar eens een pannetje mosselen? 😉

Lees ook: Zó gezond zijn tomaten (en zo kun je ze het beste eten)

Foto: GettyImages
Bron: Sport.be