Kaneelbroodje

Recept voor Deense appel-kaneelbroodjes van Laura’s Bakery

Inmiddels ben ik al vaker in Denemarken geweest en iedere keer eet ik me daar weer rond aan al het lekkers van de bakker.

Kaneelbroodjes, Franske vafler en ga zo maar door. Ik maakte een snelle versie van Deense broodjes met appel en kaneel, heerlijk!

Recept voor 16 broodjes

Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 1 uur
Baktijd: 12-14 minuten

Ingrediënten

• 1 blik croissantdeeg XL
• 250 g banketbakkersroom
• 1 appel
• (grove) kaneelsuiker.

Extra nodig:
• bakpapier
• bakplaat

Lees ook: chocolate chip koeken met witte chocolade, pecannoten en karamel van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Rol het deeg uit op je werkblad en druk alle naden dicht. Halveer de lap zodat je 2 rechthoeken hebt. Snijd elke rechthoek in 5 repen (over de lengte)
2. Pak een reep deeg en draai de uiteinden in tegengestelde richting zodat je een wokkel krijgt. Van deze wokkel vorm je een spiraal. Leg de spiraal op de bakplaat en druk het midden plat, je zult zien dat zich automatisch een bakje vormt. Doe dit met alle repen deeg.
3. Schep in ieder bakje een volle theelepel banketbakkersroom.
4. Snijd de appel in dunne plakjes en verdeel ze over de broodjes. Strooi er wat (grove) kaneelsuiker overheen.
5. Bak de broodjes in 15-17 minuten op 180ºC (boven en onderwarmte) gaar en goudbruin.

Lees ook: Wéér een misbaksel gemaakt? Stel je vraag aan Laura’s Bakery en win haar Kinderbakboek

Tip: je kunt een zakje gebruiken voor de banketbakkersroom, maar je vindt ook een heerlijk (en eenvoudig) recept op mijn blog.
Bewaren: warm het lekkerst, maar ook 2-3 dagen afgedekt in de koelkast te bewaren.

Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Lieft