Waarom je een bak ijs altijd omgekeerd in de vriezer moet bewaren
13 augustus 2020
Je zou misschien verwachten dat je een bak ijs gewoon zo in de vriezer moet zetten. Toch blijkt niets minder waar te zijn.
Bak ijs omgekeerd in vriezer
Volgens Ben & Jerry’s, een van de populairste ijsmerken ter wereld, zou je je pot ijs omgekeerd in de diepvries moeten bewaren. Op deze manier zou je de zogenaamde ‘freezer burn’ namelijk voorkomen: het fenomeen waarin er dikke, smakeloze ijskristallen bovenop het ijs worden gevormd.
Freezer burn ontstaat wanneer er vocht uit het ijs komt. Wanneer dit ijs opnieuw bevriest, worden de textuur en smaak aangetast en vormt zich een witte laag ijskristallen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je je pot uit de vriezer haalt, even laat ontdooien om een schep te nemen en het gedeeltelijk gesmolten ijs vervolgens weer invriest.
Oplossing
Gelukkig bestaat er dus een simpele oplossing: je ijs omgekeerd bewaren. “Hierdoor druppelt het gesmolten ijs in het deksel, waar het minder kans heeft om het nog koude deel te verpesten”, aldus Ben & Jerry’s. Handig.
Bron: HLN.be
Foto: Getty Images
Lees ook: Wat is de meest ‘gezonde’ keus: waterijs, softijs of schepijs?
Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.