Waarom je de vaatwasser altijd moet laten afkoelen voor je ‘m uitruimt
23 oktober 2020
Hoewel een vaatwasser bedoeld is om je keukengerei schoon te maken, zit het apparaat vol met bacteriën. Gelukkig kun je hier iets aan doen.
En dat is ‘m laten afkoelen voor je ‘m uitruimt.
Bacteriën
Via voedsel en het water komen er allerlei bacteriën in je vaatwasser terecht. Door de broeierige omgeving stapelen ze zich ook nog eens heel snel op. Hoewel het niet héél erg is, kan het wel voor voedselvergiftiging zorgen. Daarom is het belangrijk dat je de vaatwasser altijd eerst laat afkoelen voor je ‘m openzet.
Voordelen
Wie wél meteen de deur opent, loopt het risico dat de bacteriën via de warme lucht je huis binnenkomen. Precies wat je niet wilt. Wacht je hier daarentegen even mee, dan kan de warme lucht zich niet meteen verspreiden. Ook is het ergste vocht in dat geval geweken.
Nog een mooie bijkomstigheid: de vaat is een stuk droger wanneer je niet direct begint met uitruimen. Scheelt je toch weer wat werk.
Bron: tipsenweetjes
Foto: Getty Images
Lees ook: zo drogen plastic bakjes en bekers wél goed in de vaatwasser
Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.