Dit wil je: recept voor cookiedough-paaseitjes van Laura’s Bakery
25 maart 2021
Zet dit jaar zelfgemaakte paaseitjes op tafel! De vulling bestaat uit cookiedough. En je versiert de eieren natuurlijk ook: met sprinkles.
Voor 25 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten (met rusttijd tussendoor)
Ingrediënten:
• 100 g ongezouten roomboter
• 60 g fijne kristalsuiker
• 115 g lichtbruine basterdsuiker
• 2 el melk
• 1 tl vanille-extract
• 225 g bloem
• snuf zout
• 100 g chocolatechips
• 300 g melk- of pure chocolade • sprinkles
• Extra nodig: vel bakpapier
Aan de slag
1. Klop boter en beide soorten suiker romig in een kom.
2. Voeg melk en vanille-extract toe en mix tot dit is opgenomen.
3. Voeg bloem, zout en chocolatechips toe en kneed tot een stevig deeg.
4. Verdeel het deeg in 25 gelijke stukken en vorm deze tot paaseitjes.
5. Zet de cookiedough-eitjes minimaal een uur in de koelkast.
6. Als je klaar bent om de eitjes af te maken, smelt je 2/3 van de chocolade au bain-marie.
7. Wanneer de chocolade gesmolten is, haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer door tot ook deze chocolade gesmolten is.
8. Dip de eitjes stuk voor stuk in de chocolade en leg ze daarna op een vel bakpapier. Strooi de sprinkles erover voordat de chocolade gestold is.
9. Laat de chocolade volledig uitharden.
Tip: gebruik een vork om de in chocolade gedipte eitjes even te laten uitlekken. Daarna verplaats je ze naar het bakpapier.
Bewaren: een week in een afgesloten verpakking in de koelkast.