Met dít ingrediënt voorkom je dat je fruitsalade bruin wordt
12 mei 2021
Niets lekkerder dan een verse fruitsalade wanneer het warm is buiten. Alleen wel een beetje jammer dat ‘ie zo snel bruin wordt.
Gelukkig bestaat er een trucje waarmee je dit makkelijk kunt voorkomen.
Bruine fruitsalade
Dat je fruit na een tijdje bruin begint te worden, heeft te maken met een proces dat oxidatie heet. Na het snijden, gaat de celwand stuk en wordt het fruit blootgesteld aan zuurstof. De stoffen die in het fruit zitten, komen bij elkaar, met als gevolg een bruine kleur.
Lees ook: Déze fruitsoorten mag je hond gewoon eten volgens experts (en déze niet)
Truc
Hoewel de kleur geen effect heeft op de smaak, ziet het er niet heel aantrekkelijk uit. Om bovenstaand proces om te keren, kun je wat citroenzuur toevoegen aan je salade. Hoe dit werkt? Heel simpel: je hoeft alleen een eetlepel citroensap toe te voegen. Je zult zien dat je salade veel langer vers blijft.
Om te voorkomen dat je hele fruitsalade naar citroen gaat smaken, kun je het beste één eetlepel aanhouden per twee kopjes fruit. Ook kun je ervoor kiezen om de sap van tevoren te mengen met een theelepel suiker.
Bron: Well + Good
Foto: Getty Images