Recept voor appel-pecan wentelteefjes van Laura’s Bakery
Tekst: Vriendin
15 juni 2021
Ik maak van mijn wentelteefjes graag een feestje. Deze versie met een topping van gekaramelliseerde appeltjes en pecannoten zijn overheerlijk!
Voor 6 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
• 6 sneetjes brood
• 2 eieren
• 250 ml melk
• 2 tl kaneel
• 2 (Elstar) appels
• 2 el suiker
• 70 gram pecannoten, fijngehakt
Extra nodig: grote en kleine koekenpan
Aan de slag
- Leg de sneetjes brood in een ovenschaal.
- In een kom klop je de eieren, melk en 1 theelepel kaneel door elkaar. Giet dit mengsel over de plakken brood. Draai ze af en toe om zodat ze het mengsel goed opnemen.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Bak de wentelteefjes in een koekenpan met een klontje boter aan beide kanten goudbruin.
- In een kleinere koekenpan doe je de stukjes appel, 1 theelepel kaneel, suiker en pecannoten. Roer regelmatig door tot de appeltjes warm en gekaramelliseerd zijn.
- Serveer de wentelteefjes met het appelmengsel.
Lees ook: recept voor suikerbroodpudding van Laura’s Bakery
Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Kieft.
Meer van Vriendin