gerecht

Dit gerecht zou je eigenlijk nóóit in het vliegtuig moeten bestellen

Een vakantie met het vliegtuig gepland? Volgens de experts zou je dít populaire gerecht beter kunnen overslaan.

Vliegtuig

Het eten in een vliegtuig is over het algemeen niet erg populair. Dit komt doordat de smaak van de gerechten veelal wat flauw gevonden wordt. De oorzaak hiervan heeft vaak niets te maken met het eten zelf, maar met de reactie van het menselijk lichaam op de hoogte waarop het vliegtuig in de lucht vliegt. Door de combinatie van de droge lucht en de lage druk in het vliegtuig, word je minder gevoelig voor de zoute en/of de zoete smaak van het eten. Vooral tijdens een lange vlucht, komt er een moment dat je toch echt een beetje trek krijgt. Volgens de experts zou je één gerecht dan beter niet kunnen kiezen.

Lees ook: Waarom raamluikjes in het vliegtuig open moeten tijdens stijgen en landen

Kookproces

De meeste gerechten worden tijdens een vlucht opnieuw opgewarmd voordat ze geserveerd worden. Veel eten is daarom te gaar zodra jij het krijgt voorgeschoteld. Een gerecht wat hier niet zo geschikt voor is, is pasta. Als jij je pasta het liefst ‘al dente’ (lees: beetgaar) gekookt hebt, dan zul je hier dus niet zo gelukkig van worden. Over het algemeen worden gerechten met veel koolhydraten tijdens een vliegreis niet aangeraden. Als je alert en fit op je bestemming wilt aankomen, dan zijn lichtere maaltijden een betere keuze.

Lees ook: Waarom een terrasje pakken risicovoller is dan in het vliegtuig zitten

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: GettyImages
Bron: Realsimple.com