dry brushing

Hallo stevige en stralende huid! Dit zijn de voordelen van dry brushing

De borstel lijkt op iets wat je eerder op de manege tegenkomt dan in je eigen badkamer, maar dry brushing is al honderden jaren een geliefde methode onder beautyliefhebbers. Maar waarom zweren beautyguru’s bij deze borstel en waar is het zo goed voor? Hierbij een overzicht van de voordelen en hoe je zo’n borstel gebruikt.

Dry brushing

Een hond of een paard borstelen is tot daaraan toe, maar je eigen lichaam? Grote kans dat je er nog niet eerder aan hebt gedacht. Toch heeft dry brushing, zoals het heet, verschillende voordelen voor je huid:

  • Het helpt bij het zachtjes verwijderen van dode huidcellen
  • Het verstevigt je huid en laat het er stralend uitzien
  • Het stimuleert de bloedsomloop en werkt ontgiftend
  • Het geeft je een energieboost (een goede tip voor de ochtend!)
  • Het vermindert de kans op ingegroeide haartjes
  • Het helpt bij het verminderen van cellulite

Hoe werkt droog borstelen?

Voor dry brushing, of droog borstelen zoals het in het Nederlands heet, heb je allereerst een goede borstel nodig. Het liefst één van natuurlijke materialen. Kies een borstel met lange steel als je ook de moeilijk bereikbare plekken van het lichaam, zoals je rug, wil bereiken. Of gebruik een ‘normale’ borstel zonder lang handvat voor meer grip.

Het werkt als volgt: als je je lichaam wast werk je misschien wel van boven naar onder, maar bij dry brushing begin je bij de voeten. Pak de borstel goed vast en werk vanaf je voeten naar boven. Begin met de bovenkant van je voet, dan de onderkant.  Voor je benen gebruik je korte, opwaartse bewegingen. Ben je eenmaal bij je buik aangekomen, dan kun je de borstel ronddraaien tegen de richting van de klok in. Je rug kun je het beste van boven naar beneden borstelen.

Als je het prettig vindt aanvoelen kun je dry brushing ook toepassen op je keel en nek. Tip: borstel richting je hart, dus van boven naar beneden. In totaal ben je zo’n drie tot vijf minuten bezig. Je kunt dry brushing dagelijks doen om je huid jong en stralend te houden. In de video hieronder wordt het nog eens uitgelegd.

Stevig borstelen

Dry brushing is ongetwijfeld even wennen. Zeker omdat je best wel een beetje kracht mag zetten. Borstel stevig, maar niet te hard. Je wil je huid natuurlijk niet kapotmaken, dus werk met een lichtere hand op de plekken waar je huid dun is. Als je huid na het borstelen een gezonde roze glans heeft, ben je goed bezig. Is je huid rood en geïrriteerd? Dan ga je te hardhandig te werk. Ook niet onbelangrijk: werk om wondjes en huidbeschadigingen heen. Nu alleen nog even douchen, et voilà. Je huid voelt zijdezacht aan.

Waar koop je een dry brush?

Als je net begint met dry brushing en wil ontdekken of het iets voor je is, kun je een borstel aanschaffen bij de drogisterij, zoals deze van Ecotools (€ 8,99). Ben je specifiek op zoek naar een borstel met een lange steel? Probeer dan deze van Fesio (€ 14,50). Zoek je een kwalitatief goede dry brush? Dan is deze borstel van Keys Soulcare (€ 22,88) wat voor jou. Let op, deze borstels zijn bedoeld voor het lichaam en niet voor het gezicht.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Happinez, NSMBL
Foto: Getty Images