A Happy Woman At The Beach.

De 6 meest gehoorde fabels over zonverzorging 

Om de hele zomer veilig de zon in te gaan, hebben we de meest gehoorde fabels over je huid in de zon op een rij gezet.

1. Ik word niet bruin als ik me insmeer met zonnebrandcrème 

Als je je hebt ingesmeerd met zonnebrand, word je gewoon bruin. Zonnebrandproducten zorgen er alleen voor dat je huid minder snel verbrandt. De zonbeschermingsfactoren van Collistar (m.u.v. de Hypersensitive Skins lijn) bevat naast het Smart Sun Protection zonnefilter ook een tan booster. Deze tan booster zorgt ervoor dat het bruiningsproces gestimuleerd wordt voor een snel, egaal gebruind resultaat. Zo bouw je een mooi en gezond kleurtje op, maar kun je toch veilig en beschermd de zon in.

2. Als ik in de schaduw zit, hoef ik me niet in te smeren

Schaduw vermindert de schadelijke invloed van uv-straling, maar neemt deze niet helemaal weg. Daarnaast wordt uv-straling gereflecteerd door onder andere zand en water. Daarom kun je ook onder een parasol verbranden. Smeer je dus ook in als je zo veel mogelijk in de schaduw blijft. Collistar een nieuwe lijn ontwikkeld, Hypersensitive Skin, speciaal voor de meest gevoelige huidtypen, voor de zeer kwetsbare en snel reactieve huid en voor extreme blootstelling aan de zon, om elk risico op huidreacties tot een minimum te beperken. De lijn is geschikt voor de hele familie, inclusief kinderen onder de drie jaar. 

3. Zonnebrandcrème heeft geen houdbaarheidsdatum

Zeker wel! Die tube of fles die je vorig jaar hebt gekocht, kun je helaas niet heel lang meer gebruiken. Over het algemeen geldt namelijk dat zonnebrand tot een jaar na opening houdbaar is. Daarna vermindert de factor (SPF) en wordt je huid niet meer goed beschermd. De houdbaarheidsdatum staat op de tube of fles vermeld. 

4. Als je een donkere huid hebt, hoef je je niet in te smeren

Mensen met een donkere huid kunnen ook verbranden. Alleen duurt het wel langer voordat de schadelijke hoeveelheid uv-straling is bereikt. Dit komt omdat een donkere huid meer pigmentcellen en meer melanine bevat. Melanine beschermt tegen de schadelijke effecten van uv-straling in de huid. 

5. Hoe hoger de SPF-factor, hoe beter je beschermd bent tegen de zon

SPF staat voor Sun Protection Factor en geeft aan hoe lang je er veilig mee in de zon kan zonder te verbranden. Met andere woorden: hoe hoger de factor, hoe langer het duurt voordat je verbrandt. Je bent dus niet per se beter beschermd. 

6. Een keer per dag smeren is voldoende

Hoe vaak je moet smeren, is afhankelijk van je huidtype, de zonkracht, wat je doet in de zon en de gebruikte zonfilter (SPF). Het advies van experts is om sowieso om de twee uur opnieuw te smeren. Ga je op het strand liggen en af en toe het water in? Dan is het nodig om je iedere keer opnieuw in te smeren. Smeer ook nooit te zuinig. Van top tot teen heb je zeker zeven theelepels nodig per smeersessie. 

Mét Smart Sun Protection®

Wat de nieuwe Hypersensitive Skins-lijn van Collistar onderscheidend maakt, is het innovatieve filtersysteem Smart Sun Protection®. Dit biedt optimale bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon en stimuleert tegelijkertijd de aanmaak van vitamine D. De formule activeert en stimuleert de aanmaak van vitamine D als het product vóór blootstelling aan de zon wordt aangebracht en weert alleen de schadelijke straling, zodat je optimaal beschermd bent en maximaal kan profiteren van de voordelen van zonlicht. 

Ook de verpakkingen zijn vernieuwd: 100% gerecyclede R-PET en recyclebare flessen, PCR (post-consumer gerecycled plastic) en recyclebare tubes. Geheel in lijn met de filosofie van Collistar om het milieu te beschermen, zijn alle formules in de productlijn aangepast om ze duurzaam en koraalvriendelijk te maken*.

De Hypersensitive zonverzorgingslijn van Collistar is verkrijgbaar in de luxe parfumerie of drogisterij bij jou in de buurt.

*Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat bepaalde filterbestanddelen potentieel schadelijke gevolgen hebben voor het kwetsbare koraalrif en zijn habitat. Deze bestanddelen komen in zee terecht hetzij direct wanneer we zwemmen, hetzij indirect via sporen in het zand die door stormvloeden worden weggespoeld. Sommige daarvan (ethylhexyl methoxycinnamaat en benzofenon-3) zijn in de staat Hawaï sinds 2018 verboden voor cosmetisch gebruik en andere natuurparadijzen over de hele wereld volgen nu ook deze wetgeving. Door deze stoffen volledig te elimineren en tegelijkertijd de zonbescherming te behouden of zelfs te verbeteren, kunnen we nu zeggen dat de Collistar-zonverzorgingslijn 100% koraalvriendelijke filters bevat.