Hét recept voor chocolade fanaten: brownies met Licor 43
1 juli 2022
Niets gaat boven een goddelijke, smeuïge brownie. Maar heb je er weleens aan gedacht om je favoriete likeur erin te verwerken? Vriendin heeft het ideale recept voor brownies met Licor 43 gevonden.
Brownies met Licor 43
De zoete vanillesmaak van de Spaanse likeur (of de chocoladevariant als je die kiest) gaat namelijk fantastisch samen met de smaak van een chocoladebrownie. Zet de volgende ingrediënten alvast op je boodschappenlijstje als je de brownies met Licor 43 wil maken voor je vriendinnen.
- 120 gram pure chocolade, fijngehakt, om te smelten
- 80 gram pure chocolade, fijngehakt, voor het deeg
- 250 gram boter
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 6 eieren
- 120 gram witte suiker
- 120 gram bruine suiker
- 140 gram tarwebloem
- 100 gram bakcacao
- 1 theelepel bakpoeder
- 40ml Licor 43 (Chocolate)
Het recept
Zodra je alle ingrediënten in huis hebt, kun je beginnen met het maken van de brownies. Het volgende stappenplan helpt je op weg. En maak je geen zorgen als je geen bakprinses bent, want het is heel eenvoudig.
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Smelt de fijngehakte pure chocolade samen met de boter au bain-marie. Laat even afkoelen en voeg de olie toe.
- Klop in een andere kom de eieren met het witte en de bruine suiker tot er schuimige pieken ontstaan. Meng met de droge ingrediënten en voeg dit samen met het chocolade-botermengsel toe aan het luchtige eimengsel.
- Voeg 40 ml Licor 43 Chocolate toe en meng opnieuw.
- Voeg de rest van de gehakte chocolade aan het beslag toe en meng. Bewaar een paar chocoladestukjes voor de garnering. Giet het beslag in de bakvorm en strooi de chocoladestukjes erover.
- Plaats de brownies in de voorverwarmde oven en bak ze 20 tot 25 minuten.
Even laten afkoelen en genieten maar!
Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.
Bron: Licor 43
Foto: Getty Images