Recept voor bounty-yoghurttoetje van Laura’s Bakery
13 juli 2022
In de zomer laat ik de oven liever uit. Met die warmte is een toetje uit de koeling ideaal! In dit geval met Bounty-smaak, voor een tropische tintje.
Voor 4 porties
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
• 150 g slagroom
• 50 g suiker
• 175 g kokosyoghurt
• 75 g geraspte kokos + extra ter decoratie
• 75 g melkchocolade, in stukjes gehakt
• 50 ml kokosmelk
Aan de slag
1. Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer in een tweede kom de kokosyoghurt los met de geraspte kokos. Spatel daarna de geklopte slagroom erdoor.
2. Verdeel het mengsel over vier kleine glaasjes en zet in de koelkast terwijl je de chocoladeganache maakt.
3. Doe de stukjes chocolade in een hittebestendige kom. Verhit de kokosmelk in een pannetje – zodra het aan de randen begint te borrelen, giet je de kokosmelk bij de chocolade. Roer met een spatel tot alle chocolade is gesmolten.
4. Voel even of de ganache niet te warm meer is en verdeel over de glaasjes yoghurt. Strooi er wat geraspte kokos overheen ter decoratie. Bewaar de toetjes in de koelkast, dan zal de ganache ook nog wat verder uitharden, of serveer meteen als de ganache nog zacht is.
Tip: gebruik het liefst pure (en daardoor plantaardige) kokosyoghurt voor een echt goede kokossmaak.
Bewaren: je kunt dit dessert 2-3 dagen in de koelkast bewaren.
Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.