Ontwerp Zonder Titel 2022 11 06t084344.351

Je dag starten met een gezond ontbijt? Kies dan déze ingrediënten

Een ontbijt waarmee je je hersenen in de ochtend al een enorme boost geeft? Kies dan zeker voor déze ingrediënten.

Gezond ontbijt

Helaas bevatten veel ontbijtjes nog altijd te veel suiker. Kant en klare muesli of cruesli met yoghurt lijkt soms een voedzaam ontbijt, maar het tegendeel is waar. In dit soort ontbijtjes zit veel suiker en dit is juist het ingrediënt dat niet goed zo goed werkt voor je brein. Je kunt je voorstellen dat wafels, pannenkoeken en granola uit een pak ook niet de beste keuzes zijn voor een gezond ontbijt. Wat is dan wel een gezond ontbijt? Het is belangrijk om te onthouden dat je ontbijt vooral uit vezels, proteïnes en gezonde vetten zou moeten bestaan. We zullen een aantal voorbeelden van gezonde ontbijtjes bespreken, zodat je direct aan de slag kunt.

Lees ook: Dít is het effect van een (groot) ontbijt als je wil afvallen

Gezonde keuzes

Als je kijkt naar proteïnes, dan zou Griekse yoghurt, eieren, tofu, proteïne-poeder of notenpasta een goede toevoeging zijn. Als je gezonde vetten aan je ontbijt wil toevoegen, dan zou je kunnen kiezen voor olijfolie, notenpasta, zaden en/of avocado. De vezels zou je uit verse groente, bonen en chia zaden kunnen halen. Daarnaast zijn er nog een aantal ingrediënten die vaak worden gekoppeld aan je breingezondheid. Voorbeelden hiervan zijn vis zoals zalm, makreel, sardientjes en haring. Daarnaast zouden donkere bladgroente zoals spinazie en boerenkool erg gezond zijn. Deze kun je bijvoorbeeld verwerken in een gebakken eitje mét zalm. Walnoten en pompoenzaden zijn ook heel gezond en zou je eventueel aan je Griekse Yoghurt kunnen toevoegen.

Welk ontbijtje ga jij deze week proberen?

Vriendin’s favoriet

De bestseller Afvallen met gezond en vooral lekker eten bevat 8 complete weekmenu’s, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu’s, proef de recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: De wetenschap zegt: pasta als ontbijt is goed voor je gezondheid

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.