Sporten na het eten.

Deze work-out kun je het beste doen vóór je menstruatie

Sport jij vóór je menstruatie of doe je het bewust iets rustiger aan? Dít type work-out zou een goede keuze zijn.

Menstruatie

Voordat je ongesteld moet worden, heb je misschien iets minder zin om te sporten. Je kunt last hebben van premenstruele klachten, waaronder vermoeidheid, waardoor je net iets meer moeite hebt om in beweging te komen. Dit is helemaal normaal en eigenlijk is het een signaal van je lichaam waar je ook naar zou moeten luisteren. Je lichaam vraagt om rust en het is dus niet vreemd dat je tijdens deze fase van je cyclus geen zin hebt in een intensieve work-out. Gedurende het begin van je menstruatie, bereiken je hormonen een dieptepunt. Dit is de reden waarom je lichaam zichzelf wil beschermen en je geen behoefte hebt aan die high-intensity work-out.

Lees ook: Last van migraine tijdens je menstruatie? Dít kun je ertegen doen

Dit kun je wel doen

Heb je toch de behoefte om te bewegen in week voordat je ongesteld moet worden? Bewaar dan die intensieve lesjes voor de periode na je menstruatie en kies nu voor een low-impact training. Denk hierbij bijvoorbeeld aan yoga of een rustige pilates-les. Het is de bedoeling dat je lichaam zich gehoord en veilig voelt en je zenuwstelsel tot rust komt. Je work-out is nog steeds even effectief (misschien juist effectiever) doordat je op deze manier goed voor je lichaam zorgt.

Tip van de redactie

Wil je graag deze zomer strak in bikini? De populaire Tunturi Fitnessmat biedt door het dikke materiaal zachte steun bij jouw buikspieroefeningen en andere work-outs. Download je de gratis Tunuri trainings app dan krijg je er duizenden geanimeerde fitnessoefeningen, instructies en work-out video’s bij. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Last van hormonale acne? Met déze tips kun je het verminderen

Foto: GettyImages
Bron: Poosh.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.