vrouw lente bloemen

Liefde, lijf, lente: check nu Vriendin’s Grote Lentehoroscoop

Lees wat er allemaal gebeurt op het gebied van liefde, lijf en lente en ontdek wat de sterren voor jou in petto hebben!

Ram

21-03/20-04

Liefde
Je vindt het heerlijk om samen met je partner en kinderen actief te zijn. Je gaat graag naar buiten voor een wandeling of fietstocht. Kun je wel wat extra handen gebruiken voor al die klussen in huis? Je familie staat graag voor je klaar. In je vriendenkring is veel gaande. Met een van je vriendinnen heb je een confrontatie. Of jullie spreken elkaar niet meer door een verhuizing  Ook kan het zijn dat jij zelf iets anders vraagt van de vriendschap dan eerst het geval was. Sta dus niet gek te kijken als er een vriendschap wegvalt. Hoe verdrietig ook, kennelijk is het tijd voor een andere koers.

Lijf
Je hebt energie te over. Je voelt je goed, je straalt en je bent over het algemeen content met je leven. Heerlijk, geniet daarvan! Tegelijkertijd is je valkuil dat je te veel doet. Je denkt dat je alles aankunt, maar daar zit echt een limiet aan. Neem meer pauzes tussendoor, dan houdt je lichaam het ook vol. Dus niet klussen tot je erbij neervalt, maar bijvoorbeeld om het uur even zitten en wat drinken. Als je zo lekker fysiek en druk bezig bent, is het misschien ook slim om de sportschool of je vaste hardlooprondjes even te skippen. Balans is het toverwoord.

Lente
Je geniet van de eerste warme zonnestralen. De drang om naar buiten te gaan en dingen te ondernemen is groot. Gelukkig is je financiële situatie stabiel, zo niet aan de beterende hand. En daar ben je blij mee, want zo kun je af en toe een terrasje blijven pakken of een nieuwe lente-outfit kopen.  

Stier

21-4/20-05

Liefde
Je bent deze lente meer op jezelf aangewezen. Je hebt genoeg mensen om je heen, maar degenen die dicht bij je staan, laten het vaker afweten. Dat geeft af en toe het gevoel dat je er alleen voor staat. Zo verwateren sommige vriendschappen. Of worden trouwe vriendinnen belangrijker en vallen minder hechte vriendschappen weg. Maar het ligt niet altijd aan de ander. Soms kom je zelf gewoon tijd tekort. Je hebt een vol leven en het lukt niet altijd om iedereen aandacht te geven. Voel je er niet schuldig over, iedereen maakt zo’n fase in zijn leven mee. Ook in de familie is het onrustig. Misschien heeft een van je ouders vaker gezondheidsproblemen en steunt hij of zij op jou. Ook een scheiding kan invloed op de hele familie hebben.

Lijf
Je vindt het belangrijk om er goed uit te zien. En de lente is altijd een prima startpunt voor een nieuwe look. Je hebt absoluut oog voor mooie kleding en fijne stoffen. Je kunt uren online zoeken naar die perfecte jurk of halfhoge laarsjes. Maar vergeet ook niet je binnenkant. Vooral tot en met mei heb je de neiging om te veel binnen te zitten. Je hoeft niet per se te sporten, als je maar beweegt en niet te veel zit. Ga een paar keer per week naar buiten, lekker de natuur in. Vanaf half mei heb je de smaak te pakken. Ben je dan klaar voor een nieuwe uitdaging? Yoga? Zumba?

Lente
Ook in de lentemaanden vraagt je werk de nodige aandacht. Een reorganisatie of een leidinggevende waar je moeite mee hebt, kan energie vreten. Door aandacht te besteden aan je thuissituatie en daar een fijne plek te creëren, kom je weer helemaal tot jezelf.

Tweelingen

21-05/21-06

Liefde
Je familie vraagt deze lente vaker jouw steun en hulp. Dat kan iets praktisch zijn, zoals meehelpen met schilderen of een boodschap doen. Of emotionele steun. Met een goed gesprek kun je iemand een flink eind op weg helpen, en dat doe je daarom graag. Blijf ook opletten wat het met jezelf doet. Helpen is fijn, maar houd je grenzen in de gaten. Met je vriendinnen heb je een heerlijke tijd. Je merkt dat je op ze kunt terugvallen en dat geeft een goed gevoel. Ze leven met je mee en weten je altijd passend advies te geven omdat ze je goed kennen. En – misschien wel het belangrijkste – je kunt vreselijk met ze lachen. Hierdoor kun je de problemen waar je tegenaan loopt weer een stuk beter aan.

Lijf
Je voelt je af en toe onrustig. En dat maakt je ook emotioneel. Zo ben je vaker geïrriteerd of kun je plotseling ergens heel boos om worden. Fysiek kun je last krijgen van onrustige benen of spierspanning. Jaag je jezelf te veel op? Leg de lat eens lager voor jezelf. Doe een stap terug en verlaag je tempo. Hierdoor heb je meer contact met je lichaam en voel je eerder wat er aan de hand is. Ook een ontsteking, virus of griepje kan op de loer liggen.

Lente
Let op dat je deze lente niet te veel geld uitgeeft. Vooral impulsaankopen zijn verleidelijk. Laat een item nog even in je winkelwagentje liggen en geef jezelf hiermee wat bedenktijd. Vind je het een week later nog leuk, dan kun je het alsnog kopen. 

Kreeft

22-06/22-07

Liefde
Je hebt het naar je zin op je werk. Je vindt dat je leuk werk doet en je collega’s dragen zeker aan het plezier in je werk bij. Halverwege mei verschuift je aandacht meer naar je vriendschappen. Deze lente ga je nieuwe mensen ontmoeten waaruit nieuwe vriendschappen voort kunnen komen. Daar maak je de meeste kans op als je je aansluit bij een club of vereniging, of een workshop volgt. In je relatie kun je tegen problemen en geheimen oplopen. Dat ligt vooral in de intieme sfeer en heeft direct invloed op jullie seksleven. Praat erover en probeer er zo samen uit te komen.

Lijf
Je bent soms ongeduldig en doet sommige dingen daardoor iets te snel. Hierdoor kijk je niet goed uit en zie je dat afstapje niet of stoot je je hoofd aan een lamp. Rustig aan! Je hebt veel energie, maar een stapje terug kan geen kwaad. Heb je het gevoel dat je nog energie over hebt? Ga dan vaker naar de sportschool of maak een extra wandeling met de hond.

Lente
Je staat er vaker bij stil dat je niet piepjong meer bent. En dus ook geen zeeën van tijd meer hebt. Niet dat je er morgen niet meer bent, maar het leven duurt ook niet meer eindeloos. Je vraagt je af wat je echt nodig hebt en komt erachter dat veel zaken overbodig zijn. Een mooi moment om op te ruimen, te verduurzamen en je voetafdruk te verkleinen.

Leeuw

23-07/23-08

Liefde
Speelt er in je relatie lange tijd al iets onderhuids? Of heb je problemen genegeerd? Dan barst deze lente de bom. Of het nog te lijmen valt, hangt natuurlijk af van de aard en ernst ervan. Is er in jouw relatie geen vuiltje aan de lucht, dan hoef je nergens voor te vrezen. Waarschijnlijk verdiept jullie relatie zich juist meer. Maar als je weet dat er al lange tijd iets speelt, dan is het belangrijk om hier open en eerlijk over te zijn. Forceer niets en leg geen druk op elkaar. Daar wordt het namelijk alleen maar erger van. Therapie kan jullie ook helpen om met deze situatie om te gaan. Sommige Leeuwen hebben problemen met een goede vriendin.

Lijf
Problemen die spelen in je relatie of vriendschap gaan je niet in de koude kleren zitten. En dat merk je fysiek. Je hebt weinig energie en bent vaak vermoeid. Hierdoor vallen de dingen die je leuk vindt om te doen, zoals sporten en afspreken met vrienden, eerder af. Gelukkig is het eind in zicht. Halverwege mei komt je energie weer terug. En daar maak je meteen gebruik van. Lekker naar buiten dus.

Lente
Vanaf mei ga je als een speer op je werk. Je krijgt promotie of een andere baan en daar ben je blij mee. Zeker als je hier al een tijdje mee bezig bent. Of als je een opleiding hebt gedaan om een stapje hoger te komen. Die positieve impuls kun je goed gebruiken. Ook met je familie ga je een goede tijd in. Je ziet elkaar vaker en de sfeer is meestal gezellig en optimistisch. Iemand in de familie gaat in mei trouwen of je hebt een andere reden tot feest. 

Maagd

24-08/22-09

Liefde
De ene Maagd stapt in het huwelijksbootje of gaat samenwonen. De ander neemt juist afscheid van haar partner. Je wordt deze lente uitgedaagd om je relatie meer vorm te geven (en soms is dat een andere vorm dan je wilt). Met de bedoeling om echt voor elkaar te gaan en elkaar trouw te zijn. En toch, als de fundering niet goed is, stort je liefdesnestje in. Gelukkig hoeven de meeste Maagden zich geen zorgen te maken. Jullie praten veel met elkaar en komen er samen wel uit. Ook sommige vriendschappen kunnen opeens over en uit zijn. Juist met diegene die je al lang kent. En dat kan net zo goed van jouw kant komen. Kijk wel uit dat je niet met ruzie uit elkaar gaat. Jullie hebben een mooie tijd samen gehad, eer dat ook.

Lijf
Je gezondheid heeft betere tijden gekend. Zo ben je bijvoorbeeld vaker gespannen of gestrest. Op je werk kan de werkdruk erg hoog zijn of doe je te veel op een dag. Luister je niet naar je lichaam, dan kan dat op lange termijn gevolgen hebben. Zoals overspannenheid of burn-out. Loop er niet te lang mee rond maar maak direct een afspraak bij de huisarts. Liever dat er (nog) niets aan de hand is, dan dat je te laat bent.

Lente
Het is niet alleen maar kommer en kwel deze lente. Want er ligt een prachtige reis in het verschiet. Of je deze lente al je koffers pakt of alleen maar boekt; de pret zit er behoorlijk in. Je kiest een avontuurlijke reis, iets wat een stapje verder gaat dan je gewend bent.

Weegschaal

23-09/22-10

Liefde
In je relatie ben je erg gelukkig. Je geniet ervan om samen op stap te gaan en plannen te maken voor de toekomst. Daarnaast zijn jullie positief en ondersteunend naar elkaar. Ook op het intieme vlak. Jullie praten hier open en luchtig over, waardoor het allemaal niet te zwaar wordt. Sterker nog, mogelijk wordt er tussen de lakens heel wat afgelachen. Ook met vriendinnen heb je een fijne tijd. Je wilt ze graag vaker zien, maar je familie en werk vragen ook je aandacht. Zo staan er familiefeestjes, teamuitjes, verjaardagen en andere uitjes op de agenda. Ergens in mei vind je het genoeg zo. Je plant met een van je vriendinnen een dagje weg in.

Lijf
Je hebt meer verantwoordelijkheden dan een tijd geleden. Op je werk, maar ook gewoon in je dagelijks leven. Dat overweldigt je weleens, waardoor je het overzicht kwijt bent. Eis niet te veel van jezelf, want dat ga je op een gegeven moment voelen. Je krijgt fysieke klachten of slaapt slechter. Ook meer drinken of veel tv-kijken is een teken dat je spanning onderdrukt. Leg je focus op prioriteiten.

Lente
Een van je kinderen zit in een lastige fase. Op school gaat hij of zij achteruit, waardoor je er meer bovenop moet zitten. Of je kind voelt zich onzeker, wat zich op allerlei manieren kan uiten. Zoals zich terugtrekken of juist de confrontatie aangaan. Het is even zoeken hoe je hiermee om wilt gaan. Maar daar kom je samen met je partner wel uit.

Schorpioen

23-10/22-11

Liefde
Heb je altijd voor anderen gezorgd? Dan probeer je er nu achter te komen wat jíj wil. Dat betekent dat je deze lenteperiode even wat meer met jezelf bezig bent. Als er dan tóch een beroep op je wordt gedaan, op je werk of thuis, dan kun je je daar behoorlijk aan ergeren. Je hebt tijd en ruimte nodig en vindt het vervelend als anderen je die niet geven. Dit kan tot behoorlijk wat ruzies met je partner leiden. In mei raakt alles wat meer op de achtergrond en richt je je op je gezin en partner. De liefde bloeit dan weer helemaal op. Deze lente heb je ook veel lol met je collega’s. Je knijpt je handen dicht met zo’n fijne werkomgeving.

Lijf
Hoewel jij ook echt wel stressvolle momenten tegenkomt deze lente ziet je gezondheid er over het algemeen goed uit. Je doet dan ook je best om gezond te eten, voldoende te slapen en te blijven bewegen. Hierdoor is je basis goed en kun je meer aan dan je denkt. Blijf zo doorgaan dus!

Lente
Je wilt graag je horizon verbreden, letterlijk of figuurlijk. Bijvoorbeeld met een opleiding of een bijzondere vakantie. Zo kom je erachter wat je graag wilt, welke richting je op moet en wat je leuk vindt om te doen. Op vakantie kom je vaak op de beste ideeën. Verder kan er iets van vroeger omhoogkomen waarmee je een familielid confronteert. Houd er rekening mee dat die ander misschien niet zo reageert zoals jij zou willen.

Boogschutter

23-11/21-12

Liefde
Je hebt het gevoel dat jouw aandacht thuis nodig is om niet alles in het honderd te laten lopen. Wel merk je dat je oude manier van communiceren niet meer werkt. Waar je eerst gewoon aangaf wat er gedaan moest worden, moet dit nu anders worden gebracht. Vooral je kinderen zijn daar gevoelig voor. Dat vergt van jouw enige tactiek, iets wat niet per se je sterkste kant is. Met zo’n sterk verantwoordelijkheidsgevoel heb je soms het idee dat je er alleen voorstaat. Maar als je weer de liefde en warmte van je gezin voelt, is dat eenzame gevoel ook weer direct verdwenen. Voor vriendinnen heb je minder tijd deze lente.

Lijf
Af en toe stilstaan bij jezelf heb je hard nodig, zeker als er veel op je bordje ligt. Je hebt anders de neiging om maar door te gaan. Door middel van schrijven kom je tot diepe inzichten over jezelf. Dat brengt je een stuk verder, ook op het gebied van je gezondheid. In de laatste twee maanden van de lente merk je dat je je sterker voelt. Je bent minder moe, herstelt sneller en hebt meer energie.

Lente
Aan het eind van de lente, in mei en juni, vraagt je werk weer je aandacht. Maar wel op een positieve manier. Misschien dat je iets andere taken krijgt of dat er een wisseling is van collega’s. De veranderingen hoeven niet eens extreem te zijn om een groot effect te hebben. Je gaat hierdoor met meer plezier naar je werk en de sfeer op de werkvloer is een stuk verbeterd.

Steenbok

22-12/20-01

Liefde
Je hebt het reuze naar je zin met je gezin. Nu de zon weer wat vaker schijnt, voel je de kriebels om lange wandelingen te maken. Hond achterin, kinderen mee en hop, naar het strand of het park. Ook is het weer tijd voor pretparken en andere actieve uitjes. Omdat je financieel even zuiniger aan moet doen, wacht je op een aanbieding en sla je je slag. Daarnaast vind je het net zo belangrijk om samen met je partner dingen te blijven doen. Van een romantisch etentje tot een weekendje weg. Een van je buren gaat verhuizen. Jammer, met hem of haar had je leuk contact.

Lijf
Heb je opeens last van allerlei klachten waar je nooit eerder last van had? Misschien zijn het wel je hormonen. Je kunt zomaar te maken krijgen met (vroege) overgangsklachten. En dat is in het begin best lastig te herkennen. Het houdt je in ieder geval behoorlijk bezig. Ook als je bijvoorbeeld probeert af te vallen of juist meer spiermassa wil kweken, kan dat bijna een obsessie worden. En dat is natuurlijk nooit gezond. Doe even een stap terug om de balans weer te herstellen.

Lente
Hoewel je niet per se een grote prater bent, ben je nu soms echt wat stilletjes. Je bent je meer bewust van wat je zegt en de impact die dat op anderen heeft. Dat is op zich een mooi streven, maar denk je hier te veel over na, dan kun je ook dichtklappen. In sommige situaties waar bijvoorbeeld veel mensen zijn, heb je geen zin om je te overschreeuwen. Dan houd je liever je mond.

Waterman

21-01/19-02

Liefde
Je bent op je eigen ontwikkeling gericht en komt hierdoor ook sterker naar buiten. Dat heeft invloed op al je relaties. Vond je het altijd wel prima om je aan te passen aan de ander? Nu geef je veel duidelijker je grenzen aan. Hoe jouw omgeving daarop gaat reageren, hangt van henzelf af. Jij bent er in ieder geval niet opuit om de ander te kwetsen. Met vriendinnen duik je graag het café in of ga je het terras op. Aan het eind van de lente vind je het ook gezellig om ze thuis uit te nodigen. Wel zo persoonlijk.

Lijf
Je dagelijks leven is bommetjevol. Je voelt daarnaast de druk om overal ja op te zeggen. Dat speelt vooral op je werk. Als een collega uitvalt of er een personeelstekort is, moet jij harder werken. Toch kom je steeds vaker voor jezelf op, ook als dat botsingen geeft. En dat is een goed teken. Want op lange termijn houd je lichaam die drukte niet vol. Als je stressklachten hebt, dan is dat echt een signaal om een stap terug te doen.

Lente
Je moet een stuk zuiniger aan doen, en daar maak je je weleens zorgen over. Je bent namelijk niet het type om een budget bij te houden of je financiën te managen. Niet dat je maar uitgeeft, want in je hoofd weet je wel ongeveer wat er nog op je rekening staat. Maar om dat allemaal precies op papier te zetten, daar heb je geen zin in. Toch kan het voor je eigen gemoedsrust schelen om eens alle uitgaven en inkomsten op een rijtje te zetten. Dat geeft je overzicht, en misschien bevalt het zelfs wel.

Vissen

20-02/20-03

Liefde
Ben je voor de laatste keer zwanger? Dan valt dat toch zwaarder dan je dacht. Ook aan een nieuwe functie moet je behoorlijk wennen. Hoe het ook is, er rusten nogal wat taken op jouw schouders. En dat valt je niet altijd mee. Maar vergeet je niet iets? Je hebt ook nog een partner en dierbaren om je heen. Die kunnen jou werk uit handen nemen. In mei ben je hier open over en deel je je zorgen. Dat voelt als een opluchting. Verder zijn bepaalde problemen in je vriendenkring eindelijk achter de rug. Als je zo terugkijkt op de laatste jaren zijn je vriendschappen behoorlijk veranderd. En dat is maar goed ook. De mensen die je nu om je heen hebt verzameld, passen veel beter bij je.

Lijf
Misschien wil je wat pondjes kwijt? De lente is daar een prima periode voor. Sowieso vind je het lekker om vaker te bewegen. Het liefst buiten, want daar knap je echt van op. Je zet hierdoor je zorgen opzij en voelt je even vrij van alle taken en rollen. Na een fikse wandeling of zwempartij in natuurwater lijken problemen ook allemaal niet zo belangrijk meer. Oplossingen komen vanzelf en je voelt je heerlijk ontspannen.

Lente
Er komen soms zaken naar boven die je liever wegstopt. Of waar je je niet bewust van bent. Zoals bepaald gedrag of bepaalde karaktertrekjes. Negeer het niet, het is juist de bedoeling dat je hiermee aan de slag gaat. Ook is er niks mis mee om een therapeut, coach of psycholoog in te schakelen.

Tip van de redactie

Leer je geboortehoroscoop lezen in Leven met de sterren van wereldberoemd astrologe Yasmin Boland! In het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Boland helpt je stap voor stap het mysterie van het leven te ontrafelen… Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Tekst: Natasja Kuipers
Foto: Getty Images

Meer persoonlijke verhalen lezen? Neem nu een abonnement op Vriendin.