sauna

Waarom het óók goed is om in de zomer naar de sauna te gaan

In de zomer is het vaak al warm genoeg. Wij vertellen je waarom het dan alsnog goed voor je is om naar de sauna te gaan.

Ontspanning en wennen aan de warmte

In de zomer ben je misschien vooral bezig met afkoelen en een sauna is nou niet de plek waar je dan als eerste aan denkt. Toch levert een saunabezoekje in de zomer een aantal voordelen op. Zo helpt het je om te wennen aan warmere temperaturen. Je zult merken dat je na je bezoek aan de sauna, veel beter bestand bent tegen de warmte. Verder zorgt de sauna voor ontspannen spieren en nemen fysieke pijntjes af. De warme omgeving heeft ook een positief effect op je gemoedstoestand en stressniveau. De warmte van een sauna heeft een vergelijkbaar effect als een mini-workout. Je lichaam maakt namelijk endorfines aan die je gelukkig(er) laten voelen.

Lees ook: Goed nieuws: op déze manier zorgt de sauna voor gewichtsverlies

Nóg meer voordelen

Andere voordelen van een saunabezoekje in de zomer zijn: stressvermindering, pijnvermindering en huidverbetering. De warmte van de sauna stimuleert namelijk de circulatie in je lichaam, waardoor de elasticiteit van je huid verbetert en dode huidcellen worden verwijderd. Een bezoekje aan de sauna kan er ook voor zorgen dat je wat calorieën verbrandt. Je hartslag neemt toe, waardoor je metabolisme wordt aangewakkerd en je lichaam wordt aangespoord om meer calorieën te verbranden. Tot slot zal je immuunsyteem ook blij worden van een saunabezoek. Je lichaam zal door de warmte denken, dat je koorts hebt en om deze reden meer witte bloedcellen produceren. Er zullen daarnaast ook meer rode bloedcellen worden aangemaakt, waardoor je meer energie en zuurstof tot je beschikking krijgt. Ideaal voor een zware, intense work-out of training.

Lees ook: 7 redenen om (morgen nog) naar de sauna te gaan

Foto: GettyImages
Bron: almostheaven.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.