babynamen

Op zoek naar een babynaam? Déze namen passen bij het sterrenbeeld van je kindje

Het zoeken naar de perfecte naam voor je kindje kan een flinke opgave zijn. Je kiest immers niet alleen een leuke naam voor jezelf, maar vooral voor je kind die de naam zijn of haar hele leven bij zich draagt. Gelukkig hoef je niet zo ver te zoeken. Bij ieder sterrenbeeld passen namelijk mooie namen. 

Zo weet je zeker dat je een naam kiest die past bij de persoonlijkheid van jouw kindje. 

Ram

Wordt jouw baby geboren tussen 21 maart en 19 april, dan is zijn of haar sterrenbeeld Ram. Dit teken is onafhankelijk, zelfverzekerd en onafhankelijk. Ook zijn ze competitief en doelgericht. Een krachtige naam zoals Alexander, Jurre en Boaz, past bij dit sterrenbeeld. Meisjesnamen zoals Lotta of Eef passen ook erg goed bij dit sterrenbeeld. 

Stier

Wordt jouw kindje geboren met het sterrenbeeld Stier? Dan wordt hij of zij waarschijnlijk creatief. Maar ze steken hun mening ook zeker niet onder stoelen of banken. Verder zijn ze erg betrouwbaar. Namen zoals Fae, Penelope en Rae passen goed bij deze karaktereigenschap. Deze namen staan namelijk voor ‘trouw’. Voor een jongen zijn namen zoals Pijke of Dijon passend. Tycho en Taura betekenen letterlijk ‘stierenoog’ of ‘geboren onder Stier’. 

Tweelingen

Krijgt jouw kindje het sterrenbeeld Tweelingen? Daarbij horen karaktereigenschappen zoals intelligentie, ambitie en scherpzinnigheid. Ook zijn het vaak charmante mensen. Een passende naam is Lalita, wat letterlijk ‘charmant’ betekent. Maar ook namen zoals Quinn en Marijke zijn goede opties. Verder staat de naam Amil voor ambitie en betekent Thomas letterlijk ‘tweeling’. 

Kreeft

Kreeft is emotioneel, beschermend en sympathiek. Namen zoals Anna, wat ‘liefelijk’ betekent of Didi en Dores, wat ‘zorgzaamheid’ betekent, passen goed bij dit sterrenbeeld. Voor een jongen is de naam Lars, Liam of Taeke passend. Deze namen betekenen namelijk ‘beschermer’.

Leeuw

Dit sterrenbeeld wordt geboren tussen 23 juli en 22 augustus. Leeuw staat graag in het middelpunt van de belangstelling en het zijn loyale en beschermende mensen. Kies voor een krachtige naam zoals Naz of Solaine. Deze namen betekenen ‘trots’. Ook Rex of Reina zijn passend, want die staan voor ‘koning’ en ‘koningin’. Verder passen Gabriël en Valerie bij Leeuw omdat ze voor ‘kracht’ staan. 

Lees ook: 780 prachtige babynamen die beginnen met de letters A tot en met Z

Maagd

Wordt jouw baby geboren met het sterrenbeeld Maagd? Dan zal hij of zij bedachtzaam, hardwerkend en behulpzaam zijn. Namen zoals Amalia of Amaury betekenen ‘hardwerkend’. Savio en Dara staan juist voor ‘intelligentie’. En Esra en Cody staan weer voor hulpvaardigheid. 

Weegschaal

Als jouw kindje tussen 23 september en 23 oktober geboren wordt, dan wordt het een Weegschaal. Dit sterrenbeeld staat erom bekend sociaal en oplettend te zijn. Ook houden ze niet van oppervlakkige relaties, maar maken ze echte diepgaande connecties met anderen. Bond is een naam die goed bij deze eigenschappen past, omdat het letterlijk ‘binden’ betekent. Ook namen als Lele en Dylan zijn perfect, want die betekenen ‘trouw’. Verder is de naam Grace passend, want die staat voor ‘charme’, nog een eigenschap die Weegschaal typeert. 

Schorpioen

Dit krachtige en gepassioneerde sterrenbeeld heeft een naam nodig die past bij een sterke persoonlijkheid. Denk bijvoorbeeld aan namen als Zelia, Ava, Gaby, Valerio, Ron, Valentijn en Meindert. Maar ook een chique naam zoals Constantijn past goed bij Schorpioen. Het betekent namelijk ‘kordaat’. 

Boogschutter

Dit sterrenbeeld wordt geboren tussen 22 november en 21 december. Boogschutter staat bekend om zijn optimisme en zelfvertrouwen en is ook erg ruimdenkend. Verder houdt dit sterrenbeeld van mensen om zich heen, maar kunnen ze ook goed alleen zijn. Namen zoals Lola, Karlijn, Karel, en Carl staan allemaal voor vrijheid. Ook de namen Jip en Jou zijn perfect, want die namen betekenen letterlijk ‘gastvrij’. 

Steenbok

Wordt jouw kindje geboren als Steenbok? Dan kun je een heel loyale en ambitieuze zoon of dochter verwachten. Houd er wel rekening mee dat ze ook flink koppig kunnen zijn, maar tegelijkertijd maakt dit ze ook gedisciplineerd. De naam Nicole past goed bij Steenbok, omdat het ‘overwinning’ betekent. De namen Amy en Amil horen weer bij de ambitieuze kant van Steenbok. Maar ook namen als Pim en Willemijn zijn perfect voor dit sterrenbeeld. 

Waterman

Waterman is erg individualistisch ingesteld en ze zijn ook niet gevoelig voor groepsdruk. Ook hebben ze een open en unieke kijk op de wereld. Kies bijvoorbeeld voor een naam als Raeka of Tarif, want die staan voor ‘uniek’. De namen Charlotte, Charles, Lieneke en Zeno staan dan weer voor ‘vrijheid’.

Vissen

Met een kindje dat het sterrenbeeld Vissen heeft, zul je een creatief en gevoelig persoon in huis krijgen. Dit sterrenbeeld is ontzettend betrouwbaar en zorgzaam. Kies voor zachtaardige namen zoals Midas, Tao, Lenis, Miloe, Jenn en Peach. Deze namen betekenen letterlijk: ‘zacht’.

Bron: Flair
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.