Draag je vaak corrigerend ondergoed en fietsbroekjes? Pas dan op dit kwaaltje
20 juni 2023
Vind je het fijn om corrigerend ondergoed of van die strakke fietsbroekjes te dragen onder je kleding? Pas dan op voor infecties.
Infectie door corrigerend ondergoed
Tijdens een van haar laatste shows in Las Vegas onthult zangereAdele dat ze door het dragen van corrigerend ondergoed tijdens haar optredens en het vele zweten een schimmelinfectie heeft opgelopen. De zangeres moet nu met een crème tegen de liesschimmel aan de slag in een poging om van het kwaaltje af te komen.
Dat roept de vraag op: hoe (on)gezond is het dragen van corrigerend ondergoed? Nu doet de gemiddelde vrouw geen avondvullend programma op hoog niveau zoals Adele en zal er hoogstwaarschijnlijk minder gezweet worden. Maar het neemt niet weg dat je vatbaarder bent voor infecties, als Dokter V, een huisarts uit België.
Synthetisch materiaal
Omdat corrigerend ondergoed bedoeld is om strak om je lichaam te sluiten, wordt de kans op een bacteriële en schimmelinfectie vergroot. Dat komt aan de ene kant omdat shapewear vaak gemaakt wordt van synthetisch materiaal. Aan de andere kant ontstaan infecties doordat het zo strak zit.
Denk bijvoorbeeld aan folliculitis, een ontsteking die rode bultjes en jeuk veroorzaakt, maar ook vaginose door de nauw aansluitende kleding. Als je van nature hevig transpireert loop je ook meer kans op om infecties op te lopen als je corrigerend ondergoed draagt.
Hoe voorkom je een infectie?
Een bacteriële of schimmelinfectie kun je verhelpen, maar het liefst wil je het voorkomen. Probeer er daarom geen gewoonte van te maken om dagelijks corrigerend ondergoed te dragen en als je het draagt, dan liever niet de hele dag.
Draag je strakke fietsbroekjes tegen schurende benen? Was ze regelmatig en draag er katoenen ondergoed onder dat niet snijdt in de huid. Zodra je merkt dat je bultjes of jeuk krijgt, kun je ze beter in de kast laten liggen.
Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.
Foto: Getty Images