Ontwerp Zonder Titel 2023 06 22t084217.792

Hoe kom je over je ex heen? 4 tips die je zeker helpen

Het verwerken van een verbroken relatie kan soms heel lastig zijn. Wij bespreken 4 tips die helpen om over je ex heen te komen.

1. Geen contact

Vooral als je zelf merkt dat er nog gevoelens zijn, is het verstandig om in het begin zo min mogelijk contact te hebben met je ex. Ontvolg je ex op social media, zodat je geen nieuwe berichten van hem of haar ziet. Soms kan het ook helpen om iemand tijdelijk te blokkeren, zodat de stap groter wordt om de ander een berichtje te sturen. De behoefte om contact te zoeken met je ex zal in de loop van de tijd echt wel afnemen, maar de eerste weken/maanden is geen contact vaak het beste om te doen.

2. Gevoelens toelaten

Het is heel normaal om je verdrietig of boos te voelen als een relatie voorbij is. Gevoelens wegstoppen heeft geen zin, dus probeer alles maar gewoon toe te laten. Laat je tranen rollen, bel een vriendin om je frustraties te delen of luister naar een break-up playlist. Erkennen dat je je even heel verdrietig en hopeloos voelt is vaak een eerste stap.

3. Luister naar je gevoel en doe niet te veel

Verwacht in de periode na een break-up niet te veel van jezelf. Waarschijnlijk zul je op het werk gewoon je beste beentje voor moeten zetten, maar probeer dan thuis wat liever voor jezelf te zijn. Vraag eventueel een vriendin of je moeder of ze zin heeft om je te helpen met het opruimen van je huis. Zorg ervoor dat je boodschappen in huis haalt waarmee je makkelijke gerechten voor jezelf kunt maken.

Lees ook: Van verdriet tot blijdschap: déze effecten hebben emoties op je huid

4. Daten met jezelf

Je hebt op dit moment geen partner, dus je hebt nu alle tijd en ruimte om te doen wat jij leuk vindt. Heb je zin om een danscursus te gaan volgen of lijkt het je heerlijk om een sauna-abonnement te nemen? Doe dit dan vooral. Deze periode is al zwaar genoeg, dus probeer daarom zo veel mogelijk leuke dingen te doen en hierin voor jezelf te kiezen.

Tip van Vriendin

Ervaar je onrust in je relatie? Kies je de verkeerde partners? Durf jij je niet te binden of durft jouw partner dat niet? Heb je langdurig grote pijn als de relatie uitgaat, ook al neem je zelf het initiatief? Ben je bang alleen te blijven? Vermoed je dat je relatieverslaafd bent? Stop liefdesverdriet gaat over liefde en liefdesverdriet: waarom het in de liefde niet altijd lukt, wat je eigen aandeel daarin is en wat je er zelf aan kunt doen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Bewezen: honden kunnen emoties aanvoelen (en zó doen ze dit)

Foto: GettyImages
Bron: Poosh.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.