Soep te zout? Met deze handige truc red je de smaak

Soep te zout? Met deze handige truc red je de smaak

Wie geniet er niet van een heerlijk vers gemaakt soepje? Tenminste, behalve als je er per ongeluk te veel zout in gooit. Heb jij zojuist jouw verrukkelijke soep verpest met zout? Niet getreurd: de smaak valt nog te redden met een handige truc. 

En die oplossing hoef je waarschijnlijk niet ver te zoeken. 

Aardappel

Om je soep te redden heb je alleen een aardappel nodig. Aardappelen zijn namelijk rijk aan zetmeel en dat absorbeert het zout, waardoor jouw soep weer gered is. Het enige wat je moet doen is een aardappel schillen. Snijd hem vervolgens door de helft en laat hem even meekoken met de soep. Smaakt de soep nog steeds te zout? Herhaal de truc dan, tot de smaak weer helemaal goed is. Handig!

Bron: &C
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.