Aha: zó voorkom je dat jouw telefoon oververhit raakt

Aha: zó voorkom je dat jouw telefoon oververhit raakt

Op een lekkere zomerdag op pad gaan naar het strand of heerlijk vertoeven in de tuin: wij kunnen het zonnetje wel waarderen. En onze telefoon? Die gaat natuurlijk mee, al kan die helaas wat minder goed tegen de zon. Oververhitting van je telefoon ligt met warm weer op de loer. Hoe kun je dit voorkomen? 

Wat voor soort smartphone je ook hebt: één ding is zeker, het apparaat houdt nou eenmaal niet van warmte. Waar een laptop een ingebouwde ventilator heeft om af te koelen, heeft een telefoon deze helaas niet. En daarom is het goed om rekening te houden met de warmte, want als je telefoon oververhit raakt, kan hij schade oplopen of zelfs kapotgaan. 

Vermijd het gebruik van ‘zware’ apps

Bij warm weer heb je meestal niet veel zin in zware activiteiten. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor je telefoon. Bepaalde apps die veel stroom verbruiken, zoals Facebook en Snapchat, kun je op tropische dagen maar beter minder gebruiken. En het is voor jezelf ook niet verkeerd om te genieten van het warme weer. Je kan de hele winter nog op je telefoon zitten!

Gebruik je telefoon niet in de auto

Veel mensen zetten hun telefoon in een speciaal houdertje in de auto, bijvoorbeeld om de navigatie bij te houden. En ondanks dat de airco vaak aan staat, raden we het toch af om de telefoon in de auto te gebruiken. De zon die door het raam komt, kan je telefoon namelijk behoorlijk opwarmen. Laat je telefoon verder ook nooit in de auto liggen. Van een gebakken telefoon in je auto word je waarschijnlijk niet echt vrolijk…

Lees ook: Dít zegt de achtergrond van je telefoon over je persoonlijkheid

Haal het hoesje van je telefoon af

Zit er een stevig hoesje om je smartphone om het apparaat te beschermen? Dan kun je deze er op warme dagen ook beter afhalen. Jij gaat toch ook niet met je winterjas naar buiten als het hartje zomer is? Je telefoon kan door het hoesje de warmte nog minder goed kwijt waardoor hij sneller oververhit raakt. 

Laad je telefoon ‘s nachts op

Je telefoon moet natuurlijk ook opgeladen worden, maar tijdens het opladen warmt de accu helaas ook op. Op een warme zomerdag kun je het opladen dus beter achterwege laten en hem juist ‘s nachts opladen, als het wat koeler is. Zo voorkom je dat je telefoon nog eens extra opwarmt. 

Help! Mijn telefoon is oververhit

Is het kwaad al geschied en is je telefoon oververhit? (Te herkennen aan een melding of gewoon een erg warm apparaat) Leg hem in ieder geval niet in de koelkast, want dat temperatuurverschil is te groot. Er ontstaat dan namelijk condensatie, wat voor nog meer schade kan zorgen. Je kan je telefoon beter uitzetten om hem af te laten koelen.

Tip van de redactie

Maak kennis met de zeer stille ventilator die je verrast met een zacht briesje, een sterke windvlaag en alles daar tussenin. De Duux Whisper heeft maar liefst 26 snelheden, dus er zit altijd een snelheid voor jou tussen. En het maakt niet uit waar in de kamer je je bevindt, want dankzij de horizontale en verticale oscillerende functie brengt hij overal een aangename koelte. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: Coolmobile.nl
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Duux