slaapproblemen

Dit is waarom je vaak al wakker wordt vóórdat je wekker afgaat

Word jij vaak enkele minuten voordat de wekker afgaat al wakker? In dit artikel vertellen we je wat de reden hiervoor kan zijn.

Goede nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk, maar lang niet voor iedereen even makkelijk. Als je je mentaal of fysiek niet lekker voelt, zal dit je slaap negatief beïnvloeden. Als je echt vaak en lang wakker bent, is dit heel vervelend en kun je hier de volgende dag veel last van hebben. Misschien dat jouw slaapprobleem niet zo erg is, maar dat je bijvoorbeeld standaard een paar minuten voordat de wekker afgaat, al wakker wordt? Je baalt, want je had die tien minuten extra slaap echt wel kunnen gebruiken vandaag. Los van dat het vervelend is, vraag je je misschien af of er een verklaring voor is?

Lees ook: Slaapt jouw hond graag op z’n rug? 5x dít is waarom

Verklaring

Laten we het goed nieuws met je delen dat op tijd (en dus niet te vroeg), wakker worden eigenlijk een goed teken is. Waarschijnlijk is je lichaam voldoende uitgerust en klaar voor een nieuwe dag. Het is dus een heel goed teken als je enkele minuten voordat je wekker afgaat, al je ogen opent. Let op: als je meerdere keren per nacht of een lange periode aan één stuk wakker bent, is het een heel ander verhaal. Je nachtrust is erg belangrijk, dus het is dan wel verstandig om de oorzaak te achterhalen en eventueel hulp te zoeken.

Vriendin’s tip

Heb je wel eens moeite met wakker worden? Of wil je ontspannen in slaap vallen? De nieuwe DistinQ Wake-Up Light is speciaal ontworpen om een gezond(er) slaapritme te creëren. Met de wekkerfunctie wordt het licht vóór je wektijd geleidelijk sterker; zo word je op een natuurlijke manier wakker. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Slaap je slecht? Waarom wandelen de oplossing zou kunnen zijn

Foto: GettyImages
Bron: Ohmymag.co.uk

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.