smaragd

Dit is de betekenis en de werking van smaragd

Ben je er klaar voor om in de wereld van edelstenen te duiken? In dit artikel leer je alles over de smaragd. Het is niet alleen een mooie, diepgroene steen, maar het heeft ook een bijzondere betekenis en werking.

Betekenis van smaragd

Als je in een winkel vol edelstenen bent, loop je dan ook meteen op een smaragd af? Misschien word je aangetrokken tot deze edelsteen met die prachtige groene kleur, of misschien door de werking ervan. Het is één van de bekendste edelstenen ter wereld. Bij smaragd denk je al snel aan rijkdom en schoonheid, maar wist je al dat de steen een diepgaande, spirituele betekenis heeft en een rijke geschiedenis?

Smaragden worden vaak geassocieerd met liefde en compassie. Ze staan symbool vernieuwing en groei, vergelijkbaar met de lente, waarin de natuur weer tot leven komt na de koude winter. Deze stenen worden vaak gegeven als geschenken om liefde en genegenheid naar elkaar te uiten. Smaragd is de geboortesteen van de maand mei.

smaragd

Lees ook: Dit is de betekenis van een amethist

Werking

Op spiritueel niveau staat smaragd bekend om het vermogen om het hartchakra te openen en te helen. Het wordt gezegd dat het de energie van liefde en mededogen versterkt, zowel voor jezelf als voor anderen. Mensen dragen smaragden ook wel om emotionele balans en harmonie in hun leven te bevorderen. Ook zou het helpen bij het vinden van de juiste partner.

Van oudsher is men gek op deze steen: het inspireert, bevordert geduld en positiviteit. Het laat je voelen alsof je de wereld aan kunt. Smaragd versterkt het karakter en helpt je met grote tegenslagen omgaan. Ook helpt het je herstellen en genezen na een vervelende gebeurtenis.

Lees ook: Dit is de betekenis en de werking van de liefdessteen rozenkwarts

Smaragd gebruiken

Je kunt edelstenen in huis neerzetten of dragen als sieraad. Er zijn verschillende manieren om smaragd te gebruiken. Een van de meest populaire is het dragen van smaragdsieraden, zoals een ring, ketting of armband. Op deze manier kun je de helende energie van de steen gedurende de dag bij je dragen.

Een andere manier om smaragd te gebruiken, is door meditatie. Houd een smaragdsteen vast in je hand terwijl je mediteert om je hartchakra te activeren. Hierdoor voel je je rustig en kalmer.

Vriendin’s favoriet

Doosje met 20 verschillende assorti trommelstenen, zoals carneool, howliet, lapis, amazoniet, rozenkwarts, pyriet, jaspis, aventurijn en nog veel meer. Inclusief fluwelen opbergzak zodat de stenen hier veilig in kunnen worden bewaard en vervoerd. Voor meer info klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Happy-spirit
Foto: Getty Images

Natural Gemstones