Bas Muijs

Bas Muijs gegijzeld en mishandeld: ‘Enorme impact op Bas en zijn gezin’

Bas Muijs is in maart het slachtoffer geworden van een poging tot doodslag, afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving in Arnhem. Dat meldt slachtofferadvocaat Petra Breukink aan RTL Boulevard nadat Yvonne Coldeweijer er via haar juicekanaal over bericht.

Bas Muijs mishandeld

Bas Muijs zou naar het huis van de verdachte zijn gelokt. Daar is de GTST-acteur tegen zijn wil vastgehouden in een wurggreep, beschoten met een spijkerpistool en gechanteerd.

De verdachte wilde geld van Bas. Hij dreigde een filmpje te publiceren waarin hij vertelt dat zijn vriendin door de acteur is verkracht. Het lukte Bas om de verdachte te overtuigen om hem naar het ziekenhuis te brengen. Daarmee werd de gijzeling beëindigd.

Lees ook: Bas Muijs nog niet de oude na hartaanval: ‘Ben vooral blij dat ik nog leef’

Verdachte opgepakt

De verdachte is opgepakt, aldus de advocaat. ‘De zaak is inmiddels voor de rechter gebracht. Zolang deze zaak onder de rechter is en het onderzoek nog loopt kan mijn cliënt daar niet inhoudelijk op ingaan. Het behoeft geen toelichting dat deze kwestie een enorme impact heeft gehad op Bas en zijn gezin. We hopen dan ook dat de media de privacy van Bas en zijn gezin zal respecteren.’

GTST

De situatie is ook bekend bij GTST, de soap waarin Bas Muijs de rol van Stefano Sanders vertolkt. De productent van de soap zegt dat Bas de ruimte heeft gekregen om het voorval een plek te geven. Hij was daardoor een tijd niet werkzaam. Bas blijft wel in GTST te zien, sommige scènes hebben ze later opgenomen.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard
Foto: ANP