huilen gelukkig

Bewezen: huilen zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt

Mensen huilen om verschillende redenen. Iedere reden is uniek, maar over het algemeen zorgt huilen ervoor dat je je beter zal voelen.

Huilen en verschillende redenen

Het lijkt natuurlijk een beetje een rare uitspraak, want huilen wordt niet vaak in verband gebracht met je gelukkig voelen. We zullen je uitleggen hoe dit verband te verklaren is. Zo heb je drie soorten tranen, namelijk: basale tranen, emotionele tranen en reflexieve tranen. Basale tranen zijn tranen die je ogen beschermen tegen vuil en dingen van buitenaf. Deze tranen houden je ogen vochtig. Reflexieve tranen zijn een reactie op bijvoorbeeld oogirritatie die ontstaat door rook of allergieën. In vergelijking met basale tranen, is de hoeveelheid reflexieve tranen aanzienlijk groter.

Lees ook: Déze sterrenbeelden huilen het snelst tijdens een film

Emotionele tranen

Emotionele tranen zijn het gevolg van emoties. Dit kunnen emoties als boosheid, verdriet en angst zijn, maar ook emoties als blijdschap en verbazing. Soms wordt huilen als een vorm van zwakte gezien, maar het tegendeel is waar. Door te huilen communiceer je namelijk op een dieper niveau en dit kan heel bevrijdend zijn. Doordat huilen bevrijdend kan zijn, zul je ook merken dat je humeur na een intense huilbui veel beter is. Een vorm van opluchting en je geluksniveau stijgt hierdoor. Het is daarom ook zo belangrijk om emoties niet te veel voor jezelf te houden. Een goede huilbui kan écht opluchten en je beter laten voelen.

Vriendin’s favoriet

Of je glas nu half vol of altijd half leeg is, iedereen kan wel wat positiviteit in zijn leven kan gebruiken. Mensen die positief in het leven staan zijn gezonder, hebben minder stress en kunnen moeilijke situaties beter aan. Positiviteit is dus aan te leren en ook nog in de goede zin besmettelijk voor je omgeving! De kracht van positief denken zit boordevol tips, voorbeelden en affirmaties en het is de ideale start voor iedereen die negatieve gevoelens wil leren omzetten in positieve! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Aha: dít is dus waarom vrouwen vaker huilen dan mannen

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.