Canva1 2023 12 18t131552.562

Recept voor crostini met carpaccio van Laura’s Bakery

Alweer het laatste recept van het jaar, dus we sluiten af met een extra feestelijk hapje: knapperige crostini belegd met de klassieke carpacciosalade!

Voor een schaal vol
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 10 minuten

Ingrediënten:

• klein afbakstokbrood
• olijfolie
• grof zeezout
• pesto
• carpaccio
• pijnboompitten, geroosterd
• Parmezaanse kaasvlokken
• rucola

En ook: bakplaat met bakpapier
• bakkwast

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 180°C (onder- bovenwarmte). Snijd het stokbrood in dunne sneetjes van max. 1 cm dik. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de sneetjes hierop.
2. Smeer de sneetjes aan beide kanten in met de olie. Strooi grof zeezout over de crostini. Bak in 10 minuten goudbruin in de oven. Laat de crostini volledig afkoelen voordat je ze gaat beleggen
3. Beleg de crostini eerst met een beetje pesto, daarna met wat dungesneden carpaccio en tot slot strooi je er pijnboompitten en Parmezaanse kaas overheen. Nog even afmaken met een blaadje groene rucola en je feestelijke hapjes zijn klaar!

Tip: ook lekker: meng de pesto met een beetje mayonaise en beleg de crostini hiermee voordat je de andere toppings aanbrengt.

Bewaren: eenmaal belegd direct opeten. De onbelegde crostini kun je een week in een luchtdichte vershouddoos buiten de koeling bewaren.

Tekst/foto: Laura Kieft

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.