betekenis van citrien

Dit is de betekenis van citrien

Ben je er klaar voor om in de wereld van edelstenen te duiken? In dit artikel leer je alles over de zonnige steen citrien. Het is niet alleen een mooie steen, maar het heeft ook een bijzondere betekenis en werking.

Betekenis van citrien

Citrien is misschien niet zo bekend als een amethist of een stukje rozenkwarts, maar dat maakt het niet een minder mooie of bijzondere edelsteen. Citrien is een prachtige gele tot amberkleurige edelsteen die bekend staat om zijn vrolijke en zonnige uitstraling. De naam is afgeleid van het Franse woord ‘citron’, wat citroen betekent. Als je kijkt naar de kleur van de steen, snap je waarschijnlijk wel waarom. Het lijkt op de kleur van het vruchtvlees van een citroen.

Citrien is de traditionele geboortesteen voor de maand november. Het wordt beschouwd als een geluksteen en wordt vaak geassocieerd met positiviteit en overvloed. Hieronder zie je meer over de betekenis van de steen.

citrien

Energie en positiviteit

Citrien heeft een krachtige, vrolijke energie. Het wordt beschouwd als een kristal dat de zon in je leven brengt, symbolisch voor positiviteit, geluk en overvloed. Door het dragen van citrien trek je goede energie aan en verbetert je humeur.

Overvloed en welvaart

De edelsteen citrien wordt vaak geassocieerd met overvloed en welvaart. Het wordt ook wel de ‘geldsteen’ genoemd die financiële voorspoed en succes aantrekt. Je kunt het gebruiken in kristallenrasters of bewaren in je portemonnee om welvaart aan te trekken.

Zelfvertrouwen en positieve manifestatie

Citrien helpt bij het vergroten van zelfvertrouwen en het stimuleren van positieve manifestatie. Het is een goede steen om te gebruiken als je streeft naar persoonlijke groei, succes en het overwinnen van uitdagingen.

Creativiteit en zelfexpressie

Deze edelsteen wordt ook verbonden met creativiteit en zelfexpressie. Het stimuleert de verbeelding en helpt om alles uit je creativiteit te halen. Kunstenaars en creatieve individuen dragen citrien soms als een bron van inspiratie.

Zonnevlechtchakra

In de spirituele wereld wordt citrien geassocieerd met de zonnevlechtchakra, het energiecentrum dat zich bevindt tussen het borstbeen en de navel. Het zou de energiestroom in dit gebied verbeteren en helpen bij het balanceren van emoties.

Geneeskrachtige eigenschappen

Citrien wordt soms beschouwd als een steen met geneeskrachtige eigenschappen. Het wordt gezegd dat het de spijsvertering stimuleert, het immuunsysteem versterkt en het lichaam in balans brengt.

Lees ook: Dít zegt je geboortesteen over je liefdesleven

Werking van de steen

De ‘gelukssteen’ citrien staat bekend om zijn energetische eigenschappen en positiviteit, vreugde en welvaart. Maar hoe kun je de steen gebruiken in het dagelijks leven? Hieronder zie je een paar voorbeelden.

  • Sieraad: draag citrien als sieraad, zoals een ring, ketting of armband om de positieve energie gedurende de dag bij je te houden.
  • Meditatie: plaats een citrien op je zonnevlechtchakra tijdens meditatie om balans en vitaliteit te bevorderen.
  • In huis: plaats een citrien in je huis of op je werkplek om een positieve sfeer te bevorderen en negatieve energie te absorberen.
  • Visualisatie: gebruik citrien tijdens visualisatie-oefeningen om jezelf voor te stellen in een staat van overvloed en welvaart.
  • Dragen: citrien is een draagbare steen die gemakkelijk kan worden meegenomen in je zak of als een hanger om de nek.

Vriendin’s favoriet

Dit schatkistje is gevuld met de trommelstenen mini mix. Deze mix verschilt per product. De stenen die gebruikt worden zijn onder andere: rozenkwarts, amethist, tijgeroog, zwarte onyx, bergkristal, aventurijn en rozenkwarts. Voor meer info klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images