Ontwerp Zonder Titel 2024 05 06t105402.253

Stress language van je partner is belangrijk: dít zijn de 5 soorten

Inmiddels weten we dat er vijf love languages zijn, maar heb je je ook al eens verdiept in stress languages? Dít wil je hierover weten.

1. De fixer

De fixer is de persoon die direct overgaat tot actie als er zich een probleem voordoet. Soms kan dit heel fijn en ook wel nodig zijn vooral als je zelf niet echt vooruit komt of een keuze kunt maken.

2. De ontkenner

Heeft je partner overduidelijk veel stress, maar wil hij of zij dit niet laten blijken of er niet over praten? Grote kans dat je je partner dan herkent in de ontkenner. Hij of zij zal altijd positief proberen te blijven, zelfs als veel stress of onrust heerst.

3. De verdoofde

Iedereen vindt het fijn om zo nu en dan even te ontsnappen aan stress of liever geen negatieve emoties te ervaren. De verdoofde maakt vaak gebruik van een bepaald copingmechanisme om stress de kop in te drukken. Denk bijvoorbeeld aan overmatig alcohol gebruik of meer tijd doorbrengen op een scherm (telefoon of televisie). Daarnaast kan iemand zich ook volledig storten op zijn of haar werk.

Lees ook: Voel je je vaak slaperig bij je partner? Dít zou de reden kunnen zijn

4. De exploderende

De exploderende herken je aan de fight-response. Het brein geeft het signaal dat er gevaar dreigt en als reactie hierop reageert de persoon explosief. Hij of zij wordt boos en kan andere mensen de schuld willen geven van deze stress.

5. De imploderende

De imploderende zal stress eerder internaliseren en dus juist niet kwaad worden op de buitenwereld. Hij of zij zal eerder zichzelf de schuld geven en dit uit zich in schaamte en zelf-kritiek.

Vriendin’s favoriet

Zou je graag willen dat je relatie meer in balans komt? Lees dan eens de bestseller: Liefde is een werkwoord. Zo ontdek hoe je kan omgaan met positieve en negatieve gevoelens in een relatie. Je komt te weten welke fasen er in een huwelijk zijn. Of het mogelijk is om een langdurige relatie nog te veranderen. En nog veel meer. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Wat is jouw ‘liefdestaal’? Ontdek hier jouw love language

Foto: GettyImages
Bron: Theeverygirl.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.